Viikon 10 kohokohdat: Mass Effect 3 -arvostelu, Japanilainen peliteollisuus, uusi Xbox, uusi Angry Birds, missi-Viivi ja pelimedian yhteiskämmi

Viikolla 10 sattui ja tapahtui. Uusi Angry Birds julkistettiin kansainväliseltä avaruusasemalta, Pelaaja-lehden Mass Effect 3 -arvostelu julkaistiin ilmaiseksi, Japanilaiset kehittäjät haukkuivat tosiaan vuorotellen ja Missi-Viivi sai oman Xboxin.

2.4.2012 07:37

Viikolla 10 sattui ja tapahtui. Uusi Angry Birds julkistettiin kansainväliseltä avaruusasemalta, Pelaaja-lehden Mass Effect 3 -arvostelu julkaistiin ilmaiseksi, Japanilaiset kehittäjät haukkuivat tosiaan vuorotellen ja Missi-Viivi sai oman Xboxin. Ei voi kuin ihmetellä kuinka paljon viikkoon taas mahtui mielenkiintoisia uutisia.

Mass Effect 3 – Elämää suurempi peli?

Pelaaja-lehden toimitus päätti julkaista Mass Effect 3:n arvostelun poikkeuksellisesti pelaajalehti.comissa, sillä arvostelukappaleen saapumisajankohta ei millään ollut yhteistyökykyinen maaliskuun lehden painoaikataulun kanssa. Miika Huttunen pelasi, arvosteli ja pohti pitkään mikä lopullinen mielipide trilogian päätösosasta onkaan. Ei pelkkää täydellisyyttä, mutta loistava peli silti.

Arvostelun kommentointiosio räjähti melkoiseksi trollivyöhykkeeksi, mutta rivien välistä pilkahtaa ihan asiaakin. Lue arvostelu ja osallistu keskusteluun.

Mass Effect 3 nousi otsikoihin myös monia harmittaneen kasvojen muokkauksen takia. Kun aiemmissa osissa täydellisiksi hierotut Shepardit eivät suostukaan siirtymään kolmoseen heittämällä, on itku herkässä. Lue uutinen tästä.

Japanilaiset pelinkehittäjät haukkuivat toisiaan kilpaa

Kaikki alkoi Phil Fishin tylystä, pelinne ovat paskaakommentista GDC:ssä, jonka jälkeen Japanilaista peliteollisuutta haukkumaan liittyi moni muukin pelinkehittäjä ja pomomies.

Mega Manin luoja Keiji Inafune ja Resident Evil -kehittäjä Masachika Kawata laukoivat omat näkemyksensä nousevan auringon peliskenestä.

Janne Pyykkönen kirjoitti aiheesta blogin, jossa puolustellaan idän ihmeitä.

Angry Birds 1.5 – Avaruudessa kukaan ei kuule huutoasi

Rovion pitkään odotettu, oikeasti uudenlainen peli sai viimein päivänvalon. Edelleen vihaisten lintujen maineella ratsastava Angry Birds Space muuttaa pelikonseptia hieman, mutta ei lähde liian kauas voittoisasta reseptistä.

Rahamiesten tavoin Rovio hommasi yhteistyökumppanikseen NASAN ja uuden pelin julkistusvideo tulikin suoraan kansainväliseltä avaruusasemalta. Kuinkas muutenkaan…

Vetovoimalla ja inertialla leikittelevä peli otettiin lukijoiden parissa hyvin vastaan. Ehkä pienikin muutos mekaniikassa riittää kantamaan lintuja taas pari vuotta eteenpäin.

Heavy Rain -kehittäjän uudet kuviot. Tuore teknologia ja yhteistyö Sonyn kanssa

Quantic Dream julkisti GDC:ssä huikean uuden teknologiademon, joka ei esitellyt tulevaisuuden tehoja, vaan pyöri nätisti PlayStation 3:lla. Projekti KARA:ksi nimetty naisandroidia esitellyt video on kaunis, mutta pelottava.

Videon julkaisun jälkeen David Cage kertoi tarkemmin kuulumisistaan ja videosta.

Myös Quantic Dreamin siirtyminen täysin Sonyn leiriin kiinnosti.

Kehittäjälegenda Peter Molyneux vaihtaa firmaa, hyvästi Microsoft

Pelimaailma kohahti, kun uutinen Peter Molyneuxin siirtymisestä pois Microsoftin leivistä ilmestyi.

Pelimedia vs. Trollit: 0-1 – 4chan vedätti maailmaa PS Vita -pelien vuodoilla

Viikko 10 näytti jälleen kerran verkkomedian toimintatapojen heikkouden. Uutinen PS Vitan vahingossa paljastuneista, vielä julkistamattomista peleistä kiersi kulovalkean tavoin sivustolta toiselle. Myös Pelaajalehti.com meni halpaan lukemattomien muiden saittien kanssa. Uutisankka paljastui lopulta 4chan -verkkoyhteisön pilaksi.

Julkaisupäivät Medal of Honor Warfighterille ja Silent Hill HD -kokoelmalle

Julkaisupäivärintamalla oli hiljaisempaa. Tarkat ajankohdat annettiin Medal of Honor Warfighterille ja Silent Hill HDkokoelmalle.

Missi-Viivi sai oman Xboxin

Muutama viikko sitten järjestetyn Finnish Game Awardsien noloin, mutta hauskin tilanne oli, kun juontohommiin palkattu missi Viivi Pumpanen esitteli liikeohjauspelien ehdokkaat. Pleikkaripelaajaksi tunnustautunut Viivi sai hyvän kuittauksen Microsoftin Killiltä, kun mikään ehdokkaista ei ollut saatavilla Pleikkarille. Killi lupasikin Pumpaselle oman Xboxin, joka myös toimitettiin.

Lisää luettavaa