Vihdoin se tapahtuu! Spelunky 2 sai julkaisupäivän

Uuden Spelunkyn odottelu päättyy viimein syyskuussa, joskin pc-julkaisua ei tapahdu aivan samalla hetkellä PS4:n kanssa.

6.8.2020 22:50

Kulttisuosikki Spelunky saa kovasti odotettua jatkoa vihdoin syyskuun 15. päivä. PlayStation 4:llä loikkamatkansa aloittaa tuolloin Spelunky 2, josta saatiin kolmen minuutin edestä myös tuoretta pelikuvaa osana Sonyn viimeisintä State of Play -lähetystä.

Videolla sarjan luoja Derek Yu käy hajanaisia yksityiskohtia, joita Spelunky 2:lta voidaan odottaa. Vaikka peli on yhä sivulta kuvattu ja satunnaisiin kenttiin luottava tasoloikkaseikkailu, on kokemuksesta pyritty tekemään ennen kaikkea aina vain dynaamisempi ja rikkaampi. Tämä tulee esiin esimerkiksi uusilla haarautuvilla reiteillä, aina vain syvemmillä salaisuuksilla sekä monipuolisemmalla hahmotarjonnalla. Rakentamaan päästään nyt myös omaa pientä seikkailijayhteisöään.

Yhteistyöpelaamista tuetaan sitäkin nyt verkon ylitse samalla sohvalla tapahtuvan toiminnan lisäksi. Kilpailulliset yhteenotot ovat nekin yhä osa kokemusta.

Päivitys kello 0:30: Yu on sittemmin tarkentanut Twitterissä, että Spelunky 2 saadaan ensiksi PlayStation 4:lle ja pian tämän jälkeen Steamiin. Syynä myöhäisemmälle pc-julkaisulle on pelin moninpeliin liittyvät viimeiset säädöt.

Lisää luettavaa