Videokuvaa Minecraft-luojan seuraavasta kunnianhimoisesta peliprojektista

Minecraft-luoja Notch on tarjonnut videokuvamateriaalia uudesta peliprojektistaan sekä kertonut hieman sitä koskevista suunnitelmistaan.

13.10.2012 13:38

Ilmiöstä nimeltä Minecraft suuresti vastuussa ollut Markus ”Notch” Persson on tarjonnut uutta videomateriaalia parhaillaan kehittämästään 0x10c-pelistä. Videossa pelaaja säntäilee ympäri avaruusalustaan ja vuorovaikuttaa muun muassa sen 16-bittisten tietokoneaivojen kanssa.

Parhaillaan peli on edelleenkin hyvin varhaisessa kehitysvaiheessa. Notch sekä häntä avustava Tobias Möllstam ovat varsinaisesti vasta rakentaneet runkoa pelille ja tällä hetkellä siitä puuttuvat esimerkiksi moninpelielementit ja ylipäätänsä mekaniikat, jotka tekisivät teoksesta varsinaisesti ”hauskan”.

Ideoita miehillä kuitenkin piisaa. PC Gamer -lehden haastattelussa kehittäjät kertovat haluavansa erityisesti tuoda avaruusseikkailuunsa tunteen siitä, että pelaaja on tosissaan hahmo avaruusaluksen sisällä eikä itse avaruusalus.

Tämän pitäisi näkyä niin vaihtelevan painovoiman kanssa tasapainoittelevassa fysiikkimallinnuksessa kuin myös pelin tarjoamissa tekemismahdollisuuksissa. Pelaajia on tarkoitus päästää esimerkiksi oikeasti ohjelmoimaan ja muokkaamaan avaruusalustaan.

Avaruusseikkailun ei pitäisi myöskään koostua vain paikasta toiseen lentämisestä, vaan lisäväriä matkailuun halutaan tuoda avaruusaluksen herkkyydellä. Epäonnistunut lasku planeetalle voisi siis pelissä tarkoittaa jonkin aluksen osan hajoamista, mistä voisi toipua esimerkiksi metsästämällä tarvittavia resursseja.

Tehtävää pelin kanssa kuitenkin edelleen piisaa ja paljon onkin vielä 0x10c:n suhteen auki. Kehittäjät eivät itsekään ole varsinaisesti vielä varmoja, mihin suuntaan peli lopulta lähteekään ja näin he haluavat pitää myös ihmisten odotukset jatkossa maltillisina.

Ohessa mainittu video.

Linkki pelikuvavideoon

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa