Verkkosivu VGLeaks väittää saaneensa varmaa tietoa seuraavan sukupolven Microsoft Xboxista. Xbox 720 tai Next-Box -lempinimet pitäisi kai unohtaa, sillä nyt laitteesta puhutaan nimellä Durango.

Väitteet ovat hyvin linjassa aikaisempien huhujen kanssa. Aivan kuten seuraavan sukupolven Sony PlayStationissa, eli Orbiksessa, myös Durangossa näyttäisi VGLeaksinkin mukaan olevan kahdeksanytiminen 1,6 GHz:n kellotaajuudella toimiva suoritin.

Näytönohjaimen virkaa ajaa Direct3D 11.1 -luokan 800 MHz:n kellotaajuudella pyörivä grafiikkasuoritin, jossa on 12 varjostinyksikköä. Tappiinsa viritettynä näytönohjain kykenisi suorittamaan 1,2 triljoonaa (1,2 TFLOPS) liukulaskentaoperaatiota sekunnissa – samansuuntaisista lukemista kuulimme jo viime viikolla.

DDR3-keskusmuistia Durangossa tulee niin ikään olemaan kahdeksan gigatavua, jossa data virtaa 68 gigabitin sekuntivauhdilla.

VGLeaks osaa kertoa tarkemmin myös konsolin muista ominaisuuksista.

Verkkoon Durangolla pääsee joko gigabitin verkkoadapterin tai langattoman wi-fin avulla. Wlan-standardien tuista ei kuitenkaan mainittu mitään.

Laitteessa on myös fyysinen kiintolevy, sekä 50 gigatavun kapasiteetilla varustettujen levyjen lukuun soveltuva Blu-ray-asema.

Kinectin tai seuraavan sukupolven Kinect 2:n yhteensopivuus ja riittävän nopea tiedonsiirto taataan sille omalla erillisella liittimellä.

Lähde: VGLeaks

Lisää luettavaa