Verkkoroolipeli Phantasy Star Online 2 matkaa PlayStation 4:lle

Sega on kääntämässä ilmaisen Phantasy Star Online 2 -verkkoroolipelinsä seuraavaksi PS4:lle. Josko sen siivittämän peli saataisiin viimein länteenkin asti?

16.8.2015 23:24

Segan verkkopohjainen toimintaroolipeli Phantasy Star Online 2 on tekemässä tuloaan PlayStation 4:lle. Sonyn kotikonsolilla pelin on tarkoitus olla pelattavissa Japanissa ensi vuonna, jolloin Sega on aikeissa julkaista peliin myös sen Episode 4 -laajennuksen.

Eurooppalaisten kannalta uutinen lisää hieman toivoa pelin länsijulkaisun tapahtumisesta, sillä kotikonsoliversio osoittaa, että Segalla on edelleen haluja panostaa ainakin jossain määrin Phantasy Star Online 2:n pelaajakunnan kasvattamiseen. Sega ilmoitti kyllä kolme vuotta sitten tuovansa pelin vielä virallisesti Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, mutta tämän jälkeen pelin länsimaisten versioiden edistymisestä ei olla saatu mitään konkreettista tietoa. Viimeksi vuosi sitten Segan Twitter-tili lähinnä vihjasi, ettei länsijulkaisusuunnitelmista olla varsinaisesti vielä luovuttu.

Tähän asti Phantasy Star Online 2 on ollut virallisesti pelattavissa Japanissa ja Kaakkois-Aasiassa. Pelin japanilainen versio onkin viimeisen kolmen vuoden aikana ehtinyt muodostamaan oman aktiivisen englantia puhuvan yhteisönsä, joka on ollut innokas avustamaan uusia pelaajia mukaan peliin läpi kielimuurien ja muiden esteiden

Kirjoitushetkellä Phantasy Star Online 2:sta on olemassa versiot niin pc:lle kuin Vitallekin. Pääpelin tueksi iOS- ja Android-laitteille on julkaistu myös kepeät mobiiliversiot kokemuksesta.

Lähde: Gematsu

Lisää luettavaa