Dead Island 2 on käynyt läpi monia mutkia kehityksensä varrella, eikä vielä näytä ollenkaan varmalta, että peli saataisiin joskus kauppojen hyllyille. Varhainen versio siitä kiertää parhaillaan kuitenkin netissä, mikä on johtanut varsin isoon pelikuva-antiin siitä, mitä pelistä olisi saattanut yhdessä vaiheessa tulla.

Eurogamerin varmistamien tietojen mukaan vuodettu versio Dead Island 2:sta on noin viiden vuoden takainen ja näin siis Spec Ops: The Line -kehittäjä Yagerin käsialaa. Yager oli pelin alkuperäinen kehittäjä, joka kiinnitettiin osaksi Dead Island 2:ta, kun peli julkistettiin E3-messuilla 2014. Sarjan luonut Techland oli suunnannut tässä vaiheessa työstämään omaa kokonaan uutta Dying Light -hankettaan ja oli näin ollen siis siirtynyt eteenpäin elämässään.

Näkemyseroista johtuen Yagerin ja julkaisija Deep Silverin tiet kuitenkin erkanivat vuonna 2015, minkä jälkeen Sumo Digital nousi vastuurooliin. Sumokaan ei pysynyt kuitenkaan kyydissä, vaan vuosi sitten se korvattiin Deep Silverin omalla Homefront: The Revolutionin kehittäneellä Dambuster Studiosilla.

Deep Silver ja sen emoyhtiö Koch Media vakuuttelivat vielä viime marraskuussa, että Dead Island 2 on yhä hyvinkin kehitteillä ja että brändi on yhtiöille myös edelleen merkittävä. Uutta virallista materiaalia Dead Island 2:sta ei olla nähty ensimmäisen kehittäjävaihdoksen jälkeen. Isoimmin sitä ehdittiin esitellä Gamescom-messuilla 2014.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa