Vanhat pelit takaisin hyötykäyttöön: Xbox One saa tuen Xbox 360 -peleille

Xbox One on tukemassa tulevaisuudessa erinäisiä Xbox 360 -pelejä, omistit ne sitten digitaalisena tai fyysisenä.

15.6.2015 18:03

Microsoft on aikeissa tuoda Xbox Onelle taaksepäin yhteensopivuuden Xbox 360 -pelejä varten. Vielä myöhemmin tänä vuonna konsolilla pitäisi pystyä pelaamaan sataa tuttua Xbox 360 -nimikettä, minkä pitäisi olla luonnollisesti myös vain alkua ominaisuuden kattavuudelle.

Taaksepäin yhteensopivuus tulee tukemaan sekä fyysisiä että digitaalisia Xbox 360 -pelejä. Hallussa olevien digitaalisten pelien pitäisi ilmestyä automaattisesti osaksi pelaajien Xbox One -pelikirjastoa, kun taas fyysisten pelien omistajat voivat iskeä levynsä Xbox Oneen ja ladata sitten pelin digitaalisen version konsolille pelattavaksi.

Ominaisuutta esiteltiin Microsoftin E3-lehdistötilaisuudessa alkuperäisellä Mass Effectilla. Esittelyssä luvattiin, että Xbox 360 -pelit voivat käyttää Xbox Onelle hyödykseen monia uudemman konsolin ominaisuuksia, kuten kuvakaappauksia ja pelikuvan tallentamista. Myös pelien suoratoistopelaamisen Windows 10 -koneilla pitäisi luonnistua.

Innolla ominaisuuden näyttää ottaneen vastaan jo Ubisoft. Ranskalaisjulkaisija on vahvistanut, että hankkimalla myöhemmin tänä vuonna saapuvan Rainbow Six Siegen Xbox Onelle, saa pelin mukana ilmaiseksi Xbox 360 -versiot Rainbow Six: Vegasista ja Rainbow Six: Vegas 2:sta.

Lisää luettavaa