Valtakunta uudistuu Final Fantasy XIV:n kesäpäivityksessä – uusille pelaajille luvassa suoraviivaisempi kokemus

Final Fantasy XIV:n alkutaival muuttuu helpommaksi 5.3-päivityksen myötä.

25.4.2020 15:01

Jo aikaisemmin julkistetut suunnitelmat Final Fantasy XIV:n alkuvaiheiden helpottamisesta uusille pelaajille toteutuvat peliin tuloillaan olevan 5.3-päivityksen myötä. Ohjaaja Naoki Yoshida kertoi päivityksen sisällöstä kehittäjien striimissä. 

FFXIV:n Reddit-yhteisön kääntämällä striimillä paljastettiin, että noin 13 prosenttia A Realm Rebornin kampanjasta on leikattu kokonaan pois pelistä. Vielä jäljellä olevia tehtäviä on myös suoraviivaistettu. Pelaajien ei tarvitse päivityksen jälkeen esimerkiksi käyttää yhtä paljon aikaa paikkojen välillä kulkemiseen. Myös kokemuspisteitä ja varustepalkkioita jaellaan anteliaammin, eikä sivutehtäviä tarvitse enää tehdä päästäkseen tasolle 50. 

A Realm Rebornin alueilla pääsee myös liikkumaan lentävillä ratsuilla. Lisäksi kaksi tärkeää sivutehtävää liitetään osaksi pääkampanjaa, jotta uudet pelaajat eivät vahingossa sivuuta niitä kokonaan. 

A Realm Rebornin muutosten lisäksi Reflections in Crystal -niminen päivitys tuo Shadowbringers-laajennuksen tarinan päätökseensä. Tulossa on niin uusia luolastoja kuin tehtäviäkin – muun muassa kääpiöiden heimotehtävä.  

Reflections in Crystalin julkaisupäivästä ei vielä tällä haavaa ole varmaa tietoa. Yoshida kertoi koronapandemian vaikuttavan kehitykseen, ja julkaisua voitavan odottaa joko kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa. 

Lähteet: TwitchReddit

Lisää luettavaa