Valorantin keskustelua herättäneen huijauksenesto-ohjelman heikkouksien löytämisestä tarjolla jättipalkkioita

Valorantin huijauksenesto-ohjelman heikkouksien löytämisestä tarjolla palkkioita aina 100 000 dollariin asti.

18.4.2020 13:01

Riot Games tarjoaa valtavia palkkioita HackerOne-sivustolla niille, jotka löytävät heikkouksia sen betatestauksessa olevan Valorant-räiskinnän huijauksenesto-ohjelma Vanguardista. Ongelmia löytämällä voi tienata aina 25 000 dollarista 100 000 dollariin riippuen siitä, kuinka syvällä ohjelmassa heikkous on. 

Vanguard on ollut keskustelujen aiheena pelaajien sen toimintaan liittyvän huolen ilmaisemisen takia. Valorantin mukana automaattisesti asentuva ohjelma toimii kernelitasolla, jolloin sillä on vapaa pääsy tietokoneeseen järjestelmätasolla asti. Pelaajat ovat huolissaan Vanguardin mahdollisesti keräämästä datasta ja yksityisyyden rikkomisesta.

Riot perusteli ratkaisuaan sillä, että vain käyttäjätasolla toimiminen ei toisi riittävää suojaa potentiaalisia huijareita vastaan. Samalla yhtiö kuitenkin vakuutteli, että Vanguard ei kerää pelaajista sen enempää tietoa kuin tällä hetkellä League of Legendsin käyttämä huijauksenesto-ohjelma, eikä Riot halua tietää pelaajista tai heidän koneistaan muuta kuin sen mikä on tarpeellista pelattavan pelin koskemattomuuden varmistamiseksi.

Huijaamisen mahdollistavien heikkouksien lisäksi Riot pyysi ilmoituksia myös pelaajien yksityisyyttä rikkovista vioista Vanguardissa. Näidenkin ilmoitusten tekijät voivat saada rahallista korvausta vaivannäöstään.

Lähteet: HackerOneEurogamerRiot Games

Lisää luettavaa