Väitetty tietomurto PSN:ssä ja Windows Livessä, salasanojen vaihtoa suositellaan (päivitetty)

Hakkeriryhmä väittää saaneensa käsiinsä joukon PlayStation Networkin, Windows Liven ja 2K Gamesin käyttäjätilien tietoja

22.11.2014 13:39

Derptrolling-nimellä esittäytyvä hakkeriryhmä väittää saaneensa käsiinsä joukon PlayStation Network-, Windows Live- ja 2K Games -käyttäjätilejä.

Ryhmän kerrotaan vuotaneen verkkoon kaikkiaan yli 5 000 käyttäjän tunnukset ja salasanat, joista hieman yli 2 000 on peräisin Sonyn PlayStation Network -palvelusta. Pastebin-palvelussa julkisuuteen vuodettujen tietojen väitetään kuitenkin olevan vain murto-osa ryhmän käsiinsä saamista tiedoista. Ryhmän edustajana esiintynyt henkilö väittää ryhmän saaneen haltuunsa n. 7 miljoonan käyttäjän tiedot mm. Facebookiin, Twitteriin ja EA:n Origin-palveluun kohdistuneista iskuista.

Väitetyn tietovuodon todenperäisyyttä ei tällä haavaa ole vahvistettu. Tietoturvasyistä on kuitenkin suositeltavaa vaihtaa kyseisissä palveluissa käytetyt salasanat. Mikäli samoja salasanoja on käyttänyt myös muissa palveluissa, kannattaa myös kyseiset salasanat laittaa uusiksi.

Samainen hakkeriryhmä on ottanut nimiinsä myös World of Warcraftin palvelimet viime viikolla kyykkyyn laittaneen palvelunestohyökkäyksen. Ryhmän mukaan tietovuoto ja sen muut toimet ovat varoituksia yrityksille, jotka eivät suhtaudu käyttäjiensä tietoturvaan riittävän vakavasti.

Päivitys 22.11. kello 15.35: CNETin kuulemien raporttien mukaan väitetty tietomurto saattaa hyvinkin olla väärä hälyytys ja näin ollen väitteiden yhteydessä käytetyt tiedot ovat voineet perustua esimerkiksi muista vanhemmista tietomurroista peräisin oleviin tietoihin.

Lähde: CNET

Lisää luettavaa