Uutuusmassiivimoninpeli Lost Ark meni heti Steamin kaikkien aikojen pelatuimpien pelien kärkisijoille

Länsidebyyttinsä tehnyt Lost Ark on pelaajamäärien valossa valtava menestys.

13.2.2022 12:11

Uutuusmassiivimoninpeli Lost Ark on laittanut Steamin kaikkien aikojen pelatuimpien pelien listan uuteen uskoon.

Korealaisen Smilegate-studion kehittämä Lost Ark julkaistiin Aasian markkinoilla jo vuonna 2019, mutta pelin länsijulkaisua saatiin odottaa tähän viikonloppuun saakka. Odotus on kannattanut ainakin kehittäjien kannalta, sillä lännessä Amazon Gamesin julkaisema Lost Ark on ollut varsinaisen pelaajaryntäyksen kohteena julkaisuviikonloppunaan.

Lost Ark on SteamDB-sivuston mukaan ehtinyt kerätä äärelleen kaikkien aikojen toiseksi suurimman samanaikaisten pelaajien joukon. 1,32 miljoonaa samanaikaista pelaajaa kerryttänyt Lost Ark on ohittanut tilastojen mukaan sekä Counter-Strike: Global Offensiven että Dota 2:n. Kärkisija on kuitenkin vielä kaukana, sillä sitä pitää hallussaan PUBG: Battlegrounds, jota on pelannut parhaimmillaan 3,25 miljoonaa pelaajaa.

Ilmaiseksi pelattavan Lost Arkin pelaajamäärät ovat johtaneet myös pitkähköihin jonotusaikoihin. Kehittäjät kertovatkin selvittävänsä paraikaa vaihtoehtoja jonotustilanteen lievittämiseksi ja palvelinkapasiteetin nostamiseksi etenkin Euroopassa.

Lähde: SteamDB, Steam

Lisää luettavaa