Rock Band -pelin eurojulkaisu lähenee. Peli ilmestyy Euroopassa maaliskuun loppupuolella.

Peli ja soittimet (kitara, rummut ja mikrofoni) myydään Euroopassa erikseen toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa tarjolla on toistaiseksi vain sekä pelin että ohjaimet sisältävä paketti. Euroopassakin soittimia myydään aluksi vain pakettina eikä erikseen, mutta viralliset soittimet tulevat jatkossa kuitenkin myyntiin myös yksittäisinä. Lisäksi lisälaitevalmistaja Mad Catz on jo tekemässä omia Rock Band -soittimiaan, ja ne saattavat ehtiä ajoissa pelin Euroopan julkaisuun.

rockband1.JPG

EA ei halunnut vielä kommentoida pelin ja soittimien hintapolitiikkaa. Pelaajan saamien tietojen mukaan peli ja soitinpaketti maksaisivat yhdessä noin 200 euroa. Ensitestien perusteella voimme todeta, että peli on täysin hinnan arvoista huvia.

EA suostui kertomaan kuitenkin sen verran, että Rock Bandin eurooppalaisen version biisivalikoima eroaa Yhdysvaltain vastaavasta. Tarkempaa tietoa sisällöstä ei kuitenkaan ole. On mahdollista, että osa USA-version verkosta ostettavista biiseistä löytyy europelin levyltä ja osa jenkkiversion biiseistä pitää täällä ostaa verkosta. Harmonix ja EA ovat julkaisseet Rock Bandiin Yhdysvaltain julkaisun jälkeen joka viikko uusia biisejä.

Rock Band ilmestyy PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PlayStation 2:lle. PS2-versio on yhteensopiva langallisten Guitar Hero -kitaroiden kanssa, mutta mukana ei ole nettipeliä eikä mahdollisuutta ladata netistä biisejä. Lisäksi PS2-version World Tour -pelitila on huomattavasti karsitumpi kuin uudempien konsolien versioissa. Esimerkiksi omia soittolistoja ei voi tehdä.

rockband_04.JPG

Lisää luettavaa