Uusi The Witcher -peli jäi julkaisussaan myyntiodotuksista – Steam-julkaisu seurasi nopeasti perässä

CD Projekt ei ole täysin tyytyväinen Thronebreaker: The Witcher Talesin myyntiin, vaikka taloudellinen epäonnistuminen se ei ole myöskään ollut.

17.11.2018 16:04

Uusi korttipohjainen The Witcher -peli Thronebreaker ei ole myynyt julkaisussaan aivan tavalla, jolla CD Projekt olisi toivonut. Yhtiön toimitusjohtaja Adam Kiciński on myöntänyt asian tämänviikkoisessa sijoittajapuhelussa, joskaan mistään maailmanlopusta ei siinä ole ollut kyse..

– Peli viehätti yhteisöä, mikä ajoi myyntiodotuksiamme ylöspäin. Valitettavasti toistaiseksi nämä odotukset eivät ole täyttyneet, Pysymme kuitenkin optimistisina. Odotamme jatkavamme Thronebreakerin myyntiä vuosien ajan, vaikka alustava vaihe ei olekaan mennyt alkuperäisten odotustemme mukaisesti, Kiciński kertoo.

Thronebreaker julkaistiin alunperin vain ja ainoastaan CD Projektin oman GOG-kauppapaikan kautta, mihin tuli muutos aiemmin tällä viikolla Steam-version myötä. Kiciński myöntääkin, että GOG on edelleen selvästi pienempi alusta kuin Steam ja julkaisutapa jätti näin ison osan Witcher-yleisöstä pelin ulkopuolelle. Asian suhteen ei auttanut edes se, että pelin saama vastaanotto on muuten ollut positiivinen.

Thronebreakerin kaltaisia pienempiä Witcher-pelejä saattaa olla kuitenkin vielä tulossa lisää tulevaisuudessa. Kiciński kokee, että vielä on liian varhaista alkaa puhua asiasta yksityiskohtaisemmin, mutta näkee jo pelkän Thronebreakerinkin vaikuttavan positiivisesti yhtiön toimintaan. Odotettua huonommista myynneistä huolimatta peli kun ei ole ollut mikään taloudellinen epäonnistuminen. Edessä pelillä on yhä myös sen konsolijulkaisu joulukuussa.

Lähde: CD Projekt

Lisää luettavaa