Uuden sukupolven Tomb Raider yksinoikeudella Xbox Onelle

Rise of the Tomb Raider on Xbox Onen yksinoikeuspeli - ainakin alustavasti.

12.8.2014 22:14

Crystal Dynamicsin seuraava suurpeli Rise of the Tomb Raider on Xbox Onen yksinoikeus. Pelitalo kertoi asiasta Microsoftin Gamescom-lehdistötilaisuudessa, jossa myös vahvistui, että peli saadaan kauppoihin vuoden 2015 lopulla.

Crystal Dynamics tai Microsoft eivät kuitenkaan maininneet sanallakaan, millaisesta yksinoikeussopimuksesta on tarkalleen kyse. Välittömästi heti julkistuksen jälkeen monet ovatkin pohtineet, ettei julkaisija Square Enix uskaltaisi lukita erästä nimekkäintä pelisarjaansa yksinomaan vain yhdelle alustalle muuten kuin rajatuksi ajaksi.

Kenties vuonna 2016 näemmekin Rise of the Tomb Raiderin myös pc:llä ja PlayStation 4:llä – kenties.

Ennen Rise of the Tomb Raideria sekä PlayStation 4:llä, Xbox Onella että pc:llä pelaamaan ollaan pääsemässä vielä Lara Croft & the Temple Osirista. Peli julkaistaan joulukuun 9. päivä.

Päivitys kello 16.10: Crystal Dynamics on selitellyt Rise of the Tomb Raiderin yksinoikeutta pelisarjan Tumblr-sivuilla. Studio ei anna järin täsmällistä kuvaa, miten peli päätyi saapumaan vain Xboxille, mutta antaa ymmärtää, että Microsoft on nähnyt Tomb Raiderissa vahvan potentiaalin ja uskonut alusta alkaen Crystal Dynamicsin visioon siitä, millainen modernin Tomb Raiderin pitäisi olla. Yhteistyön myötä Rise of the Tomb Raiderista pitäisikin muodostua nyt mahdollisimman hyvä toimintaseikkailukokemus.

Lisää luettavaa