Uskomaton taulukkotaituri rakensi toimivan XCOM-pelin Excelillä

Kukapa olisi tiennyt, mihin kaikkeen yläkoulun ATK-tuntien kauhu Excel taipuu?

2.12.2015 11:06

Kun taitoa ja tahdonvoimaa riittää, voi aikaan saada melkeinpä mitä vain.

Periaatetta havainnollisti tällä viikolla Reddit-käyttäjä crruzi, joka latasi sivustolle maistiaisia kokonaan Microsoftin Excel-taulukkolaskentaohjelmalla rakentamastaan XCOM-fanipelistä. EXLCOM-nimellä kulkeva projekti toteuttaa sarjan vuoropohjaisen taktikointitoiminnan taitavasti rakennettujen taulukoiden avulla, ja mukaan on ahdettu pelillisten ominaisuuksien ohella myös yksinkertainen kenttäeditori.

Vaikka eriväriset ruudukot eivät juuri edusta sarjan graafista parhaimmistoa, vakuuttaa crruzi pelkällä sinnikkäällä omistautuneisuudellaan. EXLCOMin pari kuukautta kestänyt kehitys on ollut crruzille tämän omien sanojen mukaan viihdyttävä oppimisprojekti, vaikka hän ei osannut kirjoittaa riviäkään koodia ennen taipaleensa aloittamista.

– Opettelin Visual Basicia töitäni varten ja halusin tutustua siihen paremmin. Koska rakastan XCOMia, päätin koodata täydellisen XCOM-pelin Excelissä, crruzi selitti Redditissä.

EXLCOM on vielä keskeneräinen projekti, mutta testiversio siitä on jo saatavilla ilmaiseksi täältä. Pelin luojan verkkoon lataamia kuvankaappauksia tekeleestä voi tutkailla yllä olevan gallerian kautta.

Seuraavaksi XCOMista päästään nauttimaan virallisesti, kun XCOM 2 saapuu Windowsille, Linuxille ja OS X:lle 5. helmikuuta.

Lähde: Reddit, GamesRadar

Lisää luettavaa