Upouusi Civilization julki – henkistä jatkoa klassiselle Alpha Centaurille

Firaxisen seuraavakasi peliksi on paljastunut Civilization: Beyond Earth. Vanhojen muistelun sijaan nyt mennään tulevaisuuteen.

16.4.2014 10:31

Civilization-kehittäjä Firaxis on valmis ottamaan uuden harppauksen eteenpäin rakastetun pelisarjansa kanssa. Osana Yhdysvalloissa parhaillaan pidettävää PAX East -messutapahtumaa pelitalo julkisti Civilization: Beyond Earthin, joka teemoiltaan ja osin ideoiltaan on eräänlainen henkinen jatko-osa Sid Meierin vuonna 1999 nähdylle Alpha Centauri -strategiapelille.

Poikkeuksellisesti Civilization-sarjalle ei Beyond Earth käy enää läpi ihmiskunnan historiaa aina varhaisista ajoista moderniin aikaan asti, vaan tarjoaa tulevaisuuteen sijoittuvaa strategiaa. Telluksen muuttuessa aina vain vähemmän asumiskelpoiseksi on ihmisten etsittävä nyt uutta turvaa pidemmältä avaruudesta, josta löytyvä uusi tuntematon planeetta olisi tarkoitus asuttaa ja muuttaa menestykselliseksi elinpaikaksi.

Uuden teeman myötä Civilizationin peluu pysyy periaatteessa ydinidealtaan tuttuna vuoropohjaisena strategiana, mutta nyt se tarjoaa kokeiltavaksi tietenkin heti alusta alkaen futuristisempia keinoja tehdä asioita. Pelin tarjoamat teknologiat, uskomukset ja voittotavoitteet eivät näin ollen nojaa esimerkiksi enää niin vahvasti todellisuuteen kuin mitä perinteisempi Civilization-sarja on tavannut tehdä tuoden näin tuoretta näkökulmaa pelaamiseen.

Civilization: Beyond Earth on tarkoitus julkaista syksyllä pc:lle.

Lisää luettavaa