Unreal Engine 5 paljastui – tältä näyttää uuden sukupolven teknologia PlayStation 5:llä

Unreal Engine 5:n käyttö käynnistyy ensi vuonna. Sitä ennen Unreal Engine 4 tukee sekin toki uutta pelisukupolvea.

13.5.2020 15:33

Epic Games on paljastanut uuden sukupolven version suositusta Unreal Engine -pelimoottoristaan. Ensi vuoden puolella peliyhtiö valmistautuu lanseeraamaan Unreal Engine 5:n pyrkien tuomaan kehittäjien käsiin tehokkaat työkalut tuotoksiin, jotka vastaavat fotorealistisuudessaan elokuva-animaatioita ja oikeaa elämää.

Ensimmäinen väläys Unreal Engine 5:n kyvyistä on nähty osana PlayStation 5:llä reaaliajassa pyörinyttä teknologiademoa, jonka voi katsastaa ohesta. Video käy läpi useita Unreal Engine 5:n erikoisominaisuuksia, joista keskeisimmät ovat uusi valaistusteknologia Lumen sekä runsaiden geometristen yksityiskohtien luomisen mahdollistava Nanite.

Muutamia uusia Unreal Engine 4:ään vielä tulossa olevia ominaisuuksia on myös nähtävissä, kuten parannuksia animaatio- ja fysiikkajärjestelmiin. Epic korostaakin, että myös Unreal Engine 4:stä on tehty valmis uuden sukupolven pelilaitteita varten ja että se tekeekin parhaillaan yhteistyötä useiden yhtiöiden kanssa, jotka valmistelevat kyseisiä projekteja.

Lähde: Unreal Engine (kotisivu)

Lisää luettavaa