Ubisoft julkisti energiatehokkaan NFT-alustansa – ensimmäinen NFT-peli on Ghost Recon Breakpoint

Ghost Recon Breakpoint -pelaajat pääsevät nauttimaan NFT-teknologian ihanuuksista.

8.12.2021 06:56

Ubisoft on paljastanut ensimmäisen NFT-teknologiaa hyödyntävän pelisovelluksensa.

Yhtiö kertoi aikaisemmin syksyllä pyrkivänsä olemaan edelläkävijä NFT:iden hyödyntämisessä. Nyt studio on julkistanut Quartz-palvelun, joka tuo NFT:t peleihin. Ensimmäisenä pelinä Quartzia hyödynnetään Ghost Recon Breakpointissa, jossa pelaajat voivat pian ansaita ja käydä kauppaa uniikilla numeroinnilla varustetuilla kosmeettisilla varusteilla.

Quartzin kuvauksen mukaan kaupankäynti tapahtuu hyväksytyillä kolmansien osapuolten tarjoamilla kauppapaikoilla, kuten rarible.comissa tai objkt.comissa. Varusteiden omistajuus ja kaupankäyntihistoria  tallennetaan proof of stake -protokollaa hyödyntävällä Tezos-lohkoketjualustalla, jonka kerrotaan olevan Bitcoinin kaltaisia proof of work -protokollaan perustuvia lohkoketjuja energiaystävällisempi. Ubisoftin mukaan yksi Quartz-transaktio kuluttaa energiaa yhtä paljon kuin 30 sekunnin videosuoratoisto.

Ubisoft kuvailee Quartzia kokeiluksi, joka on aluksi saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Australiassa ja Brasiliassa. Quartzin laajentumisesta muille alueille ei toistaiseksi ole tietoa.

Lähde: Ubisoft

Lisää luettavaa