Ubisoft on paljastanut sijoittajilleen pitämässä tuloskatsauksessa yhtiön syksyllä julkaistavien seuraavan sukupolven konsoleille saapuvien pelien hintojen pysyvän nykyisellään.

Toisin sanoen muun muassa Watch Dogs Legion ja Assassin’s Creed Valhalla maksavat PlayStation 4:llä ja Xbox Onella yhtä paljon kuin loppuvuodesta julkaistavilla PS5:llä ja Xbox Series X:llä, eikä yhtiö aio korottaa hintojaan 10 dollarilla, mistä on spekuloitu hiljattain.

Hintoihin voi tosin tulla muutoksia ensi vuoden puolella, sillä kommentissa painotettiin nimenomaan syksyllä saapuvia julkaisuja. Kun yhtiöltä kysyttiin, muuttuuko hinnoittelu ensi vuonna, Ubisoft vastasi keskittyvänsä toistaiseksi vain loppuvuoden julkaisuihin.

Ubisoftin lisäksi muun muassa Sega on paljastanut myyvänsä Yakuza: Like a Dragonia samaan hintaan sukupolvesta riippumatta. Ainoastaan 2K on tällä hetkellä ilmoittanut joidenkin omien pelien hintojen nousevan kymmenellä dollarilla, eli 69,99 dollariin.

2K:n ilmoitettua hinnannoususta pelijulkaisijoiden kanssa työskentelevä tutkimusfirma IDG Consulting ilmoitti, että myös muut toimijat ovat harkinneet mahdollisuutta nostaa omien pelien hintoja seuraavan sukupolven koittaessa.

Pelien hinnat ovat pysyneet samana jo vuodesta 2005 lähtien, vaikka kehitys- ja tuotantokustannukset ovat kasvaneet moninkertaisesti samana aikana.

Lähde: Twitter

Lisää luettavaa