Väkivaltaiset videopelit tekevät vähemmän aggressiivisiksi. Näin kertoo Texas A&M International Universityn (TAMIU) suorittama tutkimus. ”Tutkimuksessa 103:lle nuorelle aikuiselle annettiin ärsyyntymistä aiheuttava tehtävä ja sitten satunnaisesti joko ei mitään peliä, väkivallaton peli, väkivaltainen peli jossa on hyvä vastaan paha -teema tai väkivaltainen peli jossa he pelasivat ’pahalla hahmolla’. Tuloksien mukaan väkivaltaiset pelit vähentävät masennusta ja aggressiivisia tunteita pelaajassa.”, toteaa TAMIUn apulaisprofessori Christopher J. Ferguson.

Kysymys siitä ovatko väkivaltaiset videopelit linkittyneinä väkivaltaiseen käyttäytymiseen ja väkivaltarikoksiin on ollut polttava aihe sekä tiedepiireissä että mediassa. Tulokset eivät kuitenkaan tue näkökulmaa, jonka mukaan ne olisivat toisiinsa vahvasti linkittyneitä. Fergusonin mukaan tämän tutkimuksen tulokset voivat auttaa keksimään erilaisia mielialaa kohentavia tapoja joilla voisi vähentää stressiä.

Ferguson kuitenkin varoitti tulosten olevan suhteellisia ja että lisätutkimus on tarpeen. Ferguson toimitti viime kuukauden American Psychologial Associationin videopelierikoisnumeron ja on myös kirjoittanut lukuisia artikkeleita joissa näkökulma videopelien vaarallisuudesta on hylätty virheellisenä.

Lähde: Texas A&M International University

Lisää luettavaa