Vuosia työn alla ollut suomalaisen Remedyn Alan Wake on julkaistu. Vain Xbox 360:lle julkaistavan pelin maailman ensimmäiset kappaleet myytiin tänään 14.5 perjantaina klo 00.01 Helsingissä, kauppakeskus Kampin Anttilassa.

Julkaisutapahtuman vetonaulana olivat pelin pääkäsikirjoittaja Sami Järvi sekä Alan Wakelle näköisyytensä lainannut näyttelijä Ilkka Villi, joilta fanit saivat nimikirjoitukset juuri ostamaansa peliin.

IMG_0610

IMG_0614

Yötä selättämässä olleet saivat ilmaiseksi mukaansa myös Alan Wake t-paidan, julisteen, kaulanauhan sekä taskulampun. Lähes kaikille asiakkaille tuntui lähtevän mukaan pelin Limited Collector’s Edition, jossa pelin lisäksi oli mukana bonuslevy, soundtrack CD sekä tuhti pelin maailmaan keskittyvä kirja.

IMG_0613

Ensimmäinen jonottaja saapui Microsoftin Jarno ”Killi” Kallunki-Mätön mukaan jo 21.30, ja kahden ja puolen tunnin jonottaminen palkittiinkin pelin kovakantisella strategiaoppaalla. Myös muita jonottajia muistettiin, sillä kaikille jaettiin illan aikana energiajuomaa sekä Remedy-nallekarkkeja. Killi järjesti useaan otteeseen myös pieniä tietovisoja, joista nopeimmille tietäjille lähti palkinnoksi Live-aikaa sekä vapaalippuja pelin perjantai-illalla järjestettäviin virallisiin julkaisubileisiin.

IMG_0587 IMG_0596

Yhteensä jonottajia kertyi noin 70, joista suurin osa saapui paikalle viimeisen tunnin aikana. Hyvässä hengessä tapahtunut jonottelu houkutteli myös muutamia katselijoita paikalle, jotka kyselivät jonotuksen syytä. Kuultuaan että kyseessä on pelin julkaisutilaisuus, yksi kyselijä liukeni paikalta kuin välttääkseen ruttoa, toinen totesi että saahan sitä huomennakin kaupasta, ja kolmas tajusi ”Ah, tää on nyt se Alan Wake!”.

IMG_0600 IMG_0589 IMG_0583

Kovan uurastuksen päätepistettä oli seuraamassa myös iso liuta remedyläisiä. Pelintekijät katselivat kiinnostuneena paikalle kerääntyneitä faneja ja keskustelivat keskenään iloisesti.

IMG_0606

Lisää luettavaa