Sony näyttäisi patentoineen hämmentävän lisälaitteen virtuaalitodellisuuskäyttöön.

Vuonna 2014 patentoitu, mutta vasta aivan hiljattain julkisuuteen ehtinyt tekele näyttäisi olevan jonkinlainen ohjainhanska, jota hallitaan ennalta määritellyin kädenliikkein. Erillinen kamera ja hanskan sensorit seuraavat käyttäjän käden asentoa ja mahdollista kosketuspainetta, ja jonkinmoinen haptinen teknologia antaa palautetta pelaajalle itselleen. 

Patentti antaa monenlaisia esimerkkejä hanskan käyttötarkoituksista: pelaamisen ja virtuaaliurheilun ohella se mahdollistaa teoriassa myös käyttäjien välisen virtuaalisen kontaktin ja yhteistyön. Sony visioikin ohjaimensa herättävän huomiota myös bisnesmaailmassa, jossa virtuaalikonferenssit ovat yleistymässä kovaa vauhtia.

Vaikka moinen saattaakin vaikuttaa ensinäkemältä tulevaisuuden teknologialta, huokailee moni pelihistoriaan perehtynyt uutisen kuullessaan syvään. Nintendon vastaava yritelmä, vuoden 1989 Power Glove -hanskaohjain, ei ottanut tuulta siipien alleen ilmestyessään, ja konsepti onkin kärsinyt jo vuosikymmeniä lähinnä legendaarisen flopin maineesta.

Patentti yksin ei toki tarkoita, että lopullinen tuote selviäisi koskaan kauppojen hyllyille Sonynkaan toimesta. Yhtiö ei ole kommentoinut uutisia itse, eikä tiedossa ole, onko vireillä laisinkaan suunnitelmia tehdä visiosta totta esimerkiksi PlayStation VR -virtuaalitodellisuuskokemuksen puitteissa.

Nintendon yritelmän tiimoilta muistiaan voi virkistää vaikkapa alle upotetun videopätkän avulla.

Lähde: GameSpot, Eurogamer

Lisää luettavaa