TimeSplittersin ja GoldenEyen taustamusiikkeja säveltänyt Graeme Norgate on lähtenyt Dambuster Studiosilta 20 vuoden jälkeen. Tuona aikana Dambuster on käynyt läpi parikin eri muodonmuutosta.

Ennen tuolloin Free Radical Designina tunnetulle Dambusterille siirtymistään Norwood työskenteli Rarella, jossa hän sävelsi musiikit esimerkiksi juuri GoldenEyehin. Free Radicalilla hän työskenteli TimeSplittersin musiikkien parissa ja oli todistamassa yhtiön nimen vaihtumista Crytek UK -muotoon saksalaisen Crytekin ostettua studion vuonna 2009.

Free Radicalin tavoin myös Crytek ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. Crytek UK suljettiin kokonaan, mutta studion työstämä Homefront: The Revolution myytiin julkaisija Deep Silverille. Pelin kehittämisen jatkamista varten perustettiin Dambuster Studios, jolle Crytek UK:n työntekijät siirtyivät.

Norgate sanoi jäävänsä kaipaamaan työtovereitaan, mutta koki nyt olevan aika muutokselle. Hän ilmaisi myös kiitollisuutensa Deep Silverille siitä, että yhtiö piti studion elossa vielä senkin jälkeen, kun Crytek sulki sen.

TimeSplittersille näyttäisi olevan tulossa jatkoa ilman Norgateakin. Deep Silver osti sarjan viime vuonna, ja elokuussa se palkkasi vanhan pääohjelmoijan, Steve Ellisin, suunnittelemaan sarjan tulevaisuutta. Norgate itse oli tuolloin Ellisin palkkauksesta iloinen ja toivoi sarjan heräävän henkiin vanhan tiimin käsissä.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa