THQ:n ympärillä parveilee kiinnostuneita ostajia – velkojat haluavat lisää myyntiaikaa

THQ:n myyntiprosessi ei näytä sujuvan toistaiseksi aivan yhtiön suunnittelemalla tavalla, vaikka yhtiöstä kiinnostuneita osapuolia näyttääkin lyötyvän.

6.1.2013 03:45

Pelijulkaisija THQ kiinnostaa parhaillaan ainakin viittä eri ostajaa. Asiasta raportoi yhtiön tulevaisuutta pohtivaa tuomioistuinkäsittelyä seurannut Distressed Debt Investing -blogi.

Potentiaalisista ostajista yhden on mainittu olevan Warner Bros. Entertainment. Yhtiöllä onkin jo historiaa kompastelleiden pelitalojen kanssa, sillä hankkihan se vuonna 2009 itselleen pääosan Midway Gamesin varoista.

Vielä viime vuonna myös ranskalaisyhtiö Ubisoftin huhuttiin olevan kiinnostunut julkaisijasta.

Jo pidemmän aikaa talousvaikeuksissa ollut THQ haki yrityssaneeraukseen viime joulukuussa ja asettui samalla julkisesti myyntiin. Ilmoituksen alla yhtiöstä oli tarjottu jo 60 miljoonaa dollaria sijoitusyhtiö Clearlake Capital Groupin toimesta.

Tarkoituksena THQ:lla oli saada itsensä myytyä noin kuukaudessa. Yhtiön velkojat eivät ole kuitenkaan olleet tyytyväisiä julkaisijan pikaratkaisuun ja toivovatkin kolmen viikon edestä lisäaikaa myyntiprosessiin. Lisäksi he pyytävät suurempien rahojen toivossa, että pelkistä THQ:n osista, kuten pelinimikkeistä, voisi myös tehdä tarjouksia.

Konkurssituomioistuimessa THQ:n tapausta käsittelevä tuomari Mary F. Walrath näkee myös THQ:n haluavan myynnin tapahtuvan turhan nopeasti. Viime perjantaina hän kehoittikin osapuolia keskustelemaan myynnistä lisää ennen kuin käsittelyä jatketaan ensi viikon maanantaina.

THQ tunnetaan muun muassa Darksiders– ja Saints Row -sarjoistaan. Kuluvan vuoden alussa sen olisi tarkoitus tuoda markkinoille pelit South Park: The Stick of Truth, Metro: Last Light ja Company of Heroes 2.

Lähde: Distressed Debt Investing (Twitter), Businessweek, Polygon

Lisää luettavaa