Tetris Ultimate tuo legendaarisen pulmapelin uudelle sukupolvelle

Ubisoft on tuonut julki Tetris Ultimaten. Kyseessä on viimein aiemmin tammikuussa lupailtu uuden sukupolven Tetris.

4.6.2014 22:30

Viime tammikuussa Ubisoft ilmoitti tuovansa vanhan kunnon Tetriksen uuden sukupolven konsoleille. Nyt ranskalaispelitalo on viimein virallisesti paljastanut Tetris Ultimaten, jonka julkaisu koittaa kesällä PlayStation 4:llä ja Xbox Onella sekä myöhemmin syksyllä myös pc:llä.

Tetris Ultimate ottaa 80-luvulta asti peräisin olevan tutun peliklassikon ja pyöräyttää siitä kuuteen pelitilaan jaetun kokemuksen. Tarkempia yksityiskohtia tilojen toiminnallisuudesta ei ole vielä annettu, mutta nimien osalta ilmaan on heitetty mainintaa jo sellaisista moodeista kuin Marathon, Battle, Power-Up Battle, Ultra, Endless ja Spirit. Perinteisemmän palikkatoiminnan rinnalla nähtäneen siis myös ainakin jonkinlaista vaihtelua.

Ubisoftin mukaan Tetris Ultimatea pääsee pelaamaan niin yksin kuin myös kolmen muun ihmispelaajan kanssa. Hieman esimakua kahden pelaajan Battle-pelailusta saa alta löytyvästä tuoreesta videosta.

Ubisoft on aikeissa kertoa lisää Tetris Ultimatesta ensi viikolla E3-messuilla.

Päivitys kello 22:55: Pelin kotisivut paljastavat hieman lisätietoja pelitiloista.

  • Marathonissa pelaamaan päästään 15 tasosta koostuvaa sessiota, jossa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä.
  • Endless jatkuu aina tasoon 30 asti ja kehoittaa pelaajia pitämään pelikenttää tilavana niin kauan kuin he vain kykenevät
  • Ultrassa taistellaan kolmen minuutin aikarajaa vastaan tavoitteena kerätä niin paljon pisteitä kuin vain mahdollista.
  • Sprintissa tarkoitus on muodostaa 40 linjaa mahdollisimman nopeasti.
  • Battlessa kamppaillaan vastustajaa vastaan niin kauan, kunnes toinen menettää pelin.
  • Power-Up Battle on kuin Battle mutta tietenkin erilaisin erikoisvoimin, jotka voivat esimerkiksi hankaloittaa vastustajan pelaamista.

 

Luonnollisesti sosiaalista aspektia Tetris Ultimate ylläpitää monenpelin ohella muun muassa pistelistoin ja kavereita ajantasalla pitävin ilmoituksin.

Lähde: Ubi Blog, Ubisoft,  All Games Beta

Lisää luettavaa