Tekijänoikeuksien valvonta kiristyi Twitchissa – videoita hiljaiseksi ääniskannauksella

Twitchiin tallennettavat videot saattavat päätyä jatkossa hiljennetyiksi, mikäli niissä havaitaan "tekijänoikeuksin suojattua musiikkia".

8.8.2014 18:01

Peleihin erikoistunut videopalvelu Twitch on ryhtynyt skannaamaan sen sivuille arkistoituja videoita tekijänoikeuksin suojatun musiikin varalta. Palvelun mukaan se on esitellyt uuden toimintonsa vapaaehtoisesti pyrkimyksenä kunnioittaa tekijänoikeuksia.

Twitch hyödyntää skannauksessa apunaan ohjelmistoyhtiö Audible Magicin kehittämää tunnistusteknologiaa. Jatkossa Twitch skannaa automaattisesti läpi jokaisen palveluun arkistoidun videon 30 minuutin pätkissä ja mikäli jokin pätkä sisältää Audible Magicin asiakastietokantoihin sopivaa materiaalia, poistaa Twitch äänet koko kyseisestä puolen tunnin lohkosta.

Videon hiljennyksen voi aiheuttaa pelimusiikki siinä missä muunlaisetkin kappaleet.

Vastaavahkoja äänentunnistusmenetelmiä on aiemmin hyödynnetty muun muassa YouTubessa.

Kirjoitushetkeen mennessä Twitch on ehtinyt hiljentämään yllättäen jo useita erilaisia videopätkiä ja jopa eräs sen omista virallisista videoista on joutunut skannausjärjestelmän kynsiin. Palvelu on myöntänyt, ettei skannaus toimi välttämättä aina sataprosenttisesti ja näin ollen se on valmistautunut ottamaan vastaan valituksia, mikäli joku kokee joutuneensa hiljennetyksi täysin vääristä syistä.

Twitch on vakuutellut, että skannaus koskee nimenomaan vain palvelun arkistoituja videoita. Suorista videolähetyksistä Twitch ei ole aikeissa lähteä poistamaan ääniä.

Uusi ääniskannaus on toinen suuri uudistus, jonka Twitch esitteli käyttäjilleen tällä viikolla. Samalla yhtiö on myös ilmoittanut, ettei se ole enää sallimassa kokonaisten videolähetysten ikuista arkistointia sivuilleen. Jatkossa käyttäjien on muokattava arkistoiduista lähetyksistään niin sanottuja Highlight-pätkiä, joiden maksimipituus saa olla kaksi tuntia, jos videonsa haluaa pitää palvelussa saatavilla kauemmin kuin vain pari viikkoa.

Arkistointimuutosten on määrä muun muassa auttaa parantamaan arkistoitujen Twitch-videoiden teknistä laatua.

Päivitys 8.8. kello 20.50: Twitch on ilmoittanut poistavansa kahden tunnin aikarajoituksen Highlight-videoista käyttäjäpalautteen myötä.

Lähde: Twitch(1), (2)

Lisää luettavaa