Tasavertaisuuden tavoittelu johti Blizzard-räiskintä Overwatchin maksullisuuteen

Blizzardin uusi räiskintäpeli Overwatch on maksullinen, jotta kaikki pelaajat saataisiin samalle viivalle reiluuden suhteen.

8.11.2015 16:26

Blizzard on valottanut päätöstään tehdä uudesta Overwatch-räiskintäpelistään maksullisen kokemuksen ilmaisen sijasta. Haastattelussaa peliblogi Kotakun kanssa pelin pääsuunnittelija Scott Mercer on nostanut esille, Blizzard päätyi ratkaisuun, jotta se voisi antaa pelaajille alusta asti tarpeeksi pelaamisvaihtoehtoja, jotta nämä eivät voisi tuntea olevansa heti alussa mittavassa altavastaajan asemassa joihinkin muihin pelaajiin verrattuna.

– Tiesimme alusta asti, että sankarit olisivat keskeinen osa peliä. Kun jatkoimme sen kehitystä ja lisäsimme uusia sankareita, tuli sankareiden vaihtamisesta todellinen avainosa peliä. Laajan sankarivalikoiman tarjoamisesta ja siitä muodostuvasta taktisesta päätöksenteosta tuli Overwatchin ydin. Tukeaksemme sitä meidän on tarjottava käytettäväksi kaikki 21 sankariamme. Ei vain esimerkiksi yhtä tankkihahmoa, tukihahmoa ja pitkän etäisyyden hahmoa tai vastaavaa. Sinulla on useita erilaisia tankkeja ja vastaavia, joista voit valita, Mercer kuvaili.

Toistaiseksi Blizzardilla ei ole vielä varmuutta sen suhteen, miten se aikoo hoitaa Overwatchin laajentamisen uusilla hahmoilla, jos se koskaan näkee pelin sankaritarjonnan kasvattamisen tarpeellisena. Blizzard ymmärtää kuitenkin jo, että rahan pyytäminen pelistä asettaa Overwatchille tutustumiskynnyksen, jolla voi olla vielä suuresti vaikutusta pelin pelaajamääriin. Yhtiössä ei olla suuremmin huolissaan tällä hetkellä kuitenkaan asiasta, vaan kehittäjät elävät parhaillaan päivä kerrallaan nykyisten suunnitelmiensa kanssa ja tekevät tarpeen vaatiessa muutoksia, jos heidän keräämänsä data näyttää sen tarpeelliseksi.

Overwatch julkaistaan niin Windows-koneille, PlayStation 4:lle kuin Xbox Onellekin tulevan kevään aikana. Blizzard paljasti aikeensa myydä Overwatchia aiemmin tällä viikolla BlizzCon-tapahtumassaan.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa