Tämä Star Wars -seikkailu ei koskaan nähnyt päivänvaloa

LucasArts työsti Darth Maulin ympärillä pyörivää Star Wars -peliä, joka kuitenkin peruutettiin. Tältä se olisi näyttänyt.

28.1.2022 09:35

Star Wars -esiosien kenties ikonisin hahmo Darth Maul oli saada oman videopelinsä. Kaksiteräistä valosapelia heiluttelevan sith-lordin peliä kehitettiin jopa kahdeksan kuukauden ajan kuluvan vuosikymmenen alkutaipaileilla.

Tuoreiden raporttien mukaan tuolloin vielä pystyssä olleen LucasArtsin sekä Star Wars: The Force Unleashed II:n Wii-version käännöksestä vastanneen Red Fly Studiosin oli tarkoitus kehittää Darth Maul -peli yksinoikeudella Nintendon alustoille. Kehitystä laajennettiin myöhemmin PS3:lle, Xbox 360:lle, pc:lle ja Wii U:lle, ja LucasArts ilmeisesti harkitsi jopa Red Fly Studiosin ostamista.

Raportit kertovat, että pelin kehitys aloitettiin lokakuussa 2010 hyvin The Force Unleashed -tyylisenä seikkailuna, mutta projekti sai uuden suunnan yhteistyöpelinä, jossa pelaajat ohjastivat Darth Maulia ja Darth Talonia George Lucasin ehdotuksesta. Tämä siitä huolimatta, että hahmoja erottaa tarinallisesti yli sata vuotta Tähtien sota -fiktiossa.

Pelin kehitys kuitenkin keskeytettiin vuonna 2011, mutta nyt pelistä on ilmaantunut varhaista pelikuvaa kaiken kansan ihmeteltäväksi.

Nyttemmin LucasArts on sulkenut ovensa ja sen muutkin omat peliprojektit on pistetty jäihin. Disneyn ostettua Lucasin mediaimperiumin Star Wars -pelien kehitys on lisensoitu Electronic Artsille.

Lähde: CVG / Game Informer

Lisää luettavaa