Banjo-Kazooien henkistä seuraajaa työstänyt brittistudio Playtonic Games on paljastanut uuden luomuksensa vihdoin virallisesti. Alun perin Project Ukulelena tunnettu peli kantaa nyt virallisesti nimeä Yooka-Laylee ja sen tähtinä nähdään tahmaisella kielellään pelimaailmaa tutkiva Yooka-kameleontti ja tämän selässä hengaileva lentokykyinen Laylee-lepakko.

Viihdesivusto IGN on saanut myös jo ensimmäisen satsin pelikuvaa tuotoksesta haltuunsa. Ohessa nähtävillä olevassa pätkässä esitellään muutamia pelin sankarien peruskykyjä sekä annetaan jo hieman myös osviittaa pelin taidesuunnasta. Videolla nähtävä materiaali on oletettavasti tosin vielä erittäin varhaista, sillä perjantaina kello 19.00 Suomen aikaan Playtonicin on tarkoitus vasta käynnistää Kickstarter-kampanja Yooka-Layleen varsinaista kehitystä varten.

Sekä Yokaan että Layleen on suunnitellut taiteilijaveteraani Steve Mayles, joka vastasi aikoinaan myös Banjon ja Kazooien sekä Raren Donkey Kong -peleissä nähtyjen sankarien suunnittelusta. Playtonic koostuu muutenkin useista vanhoista Raren työntekijöistä, miksi projekti alun alkaen onkin saanut monien huomion. 

Mikäli kaikki menee pelin Kickstarter-kampanjan suhteen nappiin, toivoo Playtonic saavansa Yooka-Layleen ulos ajan myötä vielä niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Wii U:lle kuin myös Windows- ja Mac-koneille.

Päivitys 1.5. kello 19.45: Yooka-Layleen Kickstarter-kampanja on nyt käynnistynyt. Peli myös saavuttii minimitavoitteensa (175 000 puntaa) käytännössä saman tien.

Lähde: Playtonic, IGN, All Games Beta

Lisää luettavaa