Suomi sai uuden maailmanennätysmiehen Halo-pelaamisella

Halo-pelaamisen maailmanennätys saatiin Suomeen Paavo "Paavi" Niskalan räiskittyä menemään noin kahden vuorokauden ajan.

28.10.2015 22:40

Suomessa on tehty tällä viikolla uusi virallinen pelaamiseen liittyvä Guinnes World Records -maailmanennätys. Ennätyksen teosta vastasi Pelaaja-lehdenkin sivuilta tuttu Paavo ”Paavi” Niskala, joka pelasi Halo-räiskintäsarjan pelejä maratonina noin kahden vuorokauden ajan.

Ennätykseen riitti minimissään 24 tunnin pituinen puristus, mutta lopulta ennätysajaksi kirjattiin 50 tuntia ja 4 minuuttia. Ajasta 43 tuntia ja 16 minuuttia koostuivat puhtaasti pelaamisesta, kun taas 6 tunnin ja 48 minuutin lohko muodostui tauoista, joita Paavi sai Guinnessin virallisten sääntöjen myöntämänä aina kymmenen minuuttia per pelattu tunti.

Ennätyssuorituksen aikana Paavi läpäisi niin Halo: Combat Evolvedin, Halo 2:n, Halo 3:n, Halo 4:n kuin Halo 5: Guardiansinkin. Peleistä kukin pelattiin läpi Xbox Onella yhteistyötilassa. Paaville apua matkan varrella tarjosivat Suomen Microsoftin edustajien ohella muun muassa Pelaajan toimitus ja useat kotimaiset YouTube-persoonat.

Suoritus tehtiin Helsingin kauppakeskus Forumissa, jossa tempausta oli mahdollista seurata suorana. Suoritus oli seurattavissa myös suorana Xbox Suomen Twitch-kanavilla, joiden kautta Paavin peluuta voi parhaillaankin katsoa tallenteiden muodossa.

Lähde: Microsoft

Lisää luettavaa