Suomalaista pelattavaa kerrakseen: alkuvuosi pysyy vauhdissa retropaukutuksella, avaruusnaksuttelulla ja 2D-lentelyllä

Quantum Breakia odotellessa Suomessa julkaistaan edelleen myös hippusen pienemmänkin mittakaavan pelejä. Lautapelaaminenkaan ei ole kuolult.

26.2.2016 21:37

Kuluva viikko ei näytä jääneen tyhjäksi suomalaisten pelijulkaisujen suhteen. Yksinomaan viimeisen parin päivän aikana latauskauppoihin ovat rientäneet nyt niin iOS- kuin Android-laittellekin saapunut räiskintäseikkailu Retro Shot kuin myös Kickstarterin avulla mobiililaitteilta pc:lle saatu Battlestation: Harbinger –reaaliaikanaksuttelu.

Peleistä Retro Shotin takaa löytyy entisistä roviolilaisista koostuva helsinkiläinen Superplus Games, joka on saanut luomuksensa ulos hiljattain Suomeen asti levittäytyneen Spyr-sovellusyhtiön tukemana. Battlestationin on vastaavasti kehittänyt turkulaisstudio Bugbyte, jolle peli näyttää tarkoittaneen samalla pc-debyyttiä. Pelin kehitykseen yhtiö sai joukkorahoitustukea aiemmin viime vuonna 18 000 dollarin edestä.

Nuori espoolainen Sapeli Studio on lisäksi ilmoitellut tällä viikolla, että sen työstämä lentelypeli Pilots of the Dawn saapuu iOS-laitteille 10. maaliskuuta. Peli on ottanut inspiraatiota esimerkiksi DOS-tuotoksista, kuten Koiratappelu 2:sta ja Triplane Turmoilesta, sekä pari vuotta sitten ulos saadusta hollantilaisen Vlambeerin Luftrausersista. Studio koostuu pääasiallisesti kahdesta kehittäjästä, jotka päivätyökseen vaikuttavat Fading Fairytalesin muun muassa luoneessa Dodreams-studiossa.

Analoginen pelinkehitys ei sekään ole Suomessa kuollut. Lautapelejä ja niissä käytettäviä digitaalisia sovelluksia kehittävä nurmeslainen Playmore Games on ilmoittanut nimittäin saaneensa hiljattain kasaan 250 000 euron rahoituksen. Rahoitus auttaa noin parivuotiasta yhtiötä kehittämään niin sen Dized-lautapelisovellusta kuin myös jakelemaan lautapelejä aina vain kattavammin maailmalla. Yhtiön esikoispeli Race to the North Pole julkaistiin viime vuonna.

Lähde: Spyr, Bugbyte, Sapeli Studio, Playmore Games

Lisää luettavaa