Kotimaiset menestystarinat videopelimaailmassa ovat melkein arkipäivää. Rovio, Remedy, SuperCell, Frozenbyte, RedLynx ja monet muut ovat kehittäneet maailmanlaajuisia hittejä, mutta hyviä ja menestyviä pelejä tehtaillaan analogisestikin.

Kovassa nousussa jo vuosia ollut lautapelaaminen on yksi näistä pelaamisen aloista. Eikä nyt puhuta Kimblestä, Monopolista tai Afrikan Tähdestä, vaan tuntikausia kestävistä, satoja komponentteja sisältävistä hardcore-pelaajien monimutkaisista harrastajien lautapeleistä.

Sellainen on myös alkuvuodesta julkaistu Eclipse

Eclipsen kehittänyt Touko Tahkokallio antoi haastattelun Meeptown-sivustolle ja kertoi mitä Board Game Geek -lautapeliharrastajasivun kaikkien aikojen viidenneksi lautapeliksi raketinlailla nousseelle Eclipselle kuuluu ja mitä on luvassa.

Ensikuussa julkaistava ensimmäinen laajennus, Rise of the Ancients nostaa kuuden maksimipelaajamäärän yhdeksään ja tuo mukanaan uusia alustyyppejä, teknologioita, avaruusheksoja ja rotuja.

Pelin iOS-versiota kehittävä Big Daddy’s Creations on julkaissut jonkin aikaa sitten kuvia kehityksestä, mutta loppuvuoden 2012 julkaisupäivästä ei ole saatu tarkennusta.

Lähde: Meepletown

Lisää luettavaa