Steamin uusi Remote Play Together -ominaisuus on nyt testattavissa – pelaa sohvapelejä myös verkossa!

Steami tukee nyt paikallisten moninpelien pelaamista kavereiden kanssa netin ylitse. Ominaisuus on toki vielä betavaiheessa.

21.10.2019 23:13

Steam-käyttäjät voivat tästä viikosta alkaen ottaa kokeiluunsa jälleen yhden pelipalveluun kehitteillä olevista ominaisuuksi. Avoimeen betaan on näin maanantaina tuotu Remote Play Together, joka mahdollistaa aiemmin vain samalta sohvalta pelattavissa olevien moninpelien kokemisen myös netin välityksellä kavereiden kanssa, vaikka peli ei tavanomaisesti tukisikaan minkäänlaista nettimoninpeliä.

Ominaisuus tukee ainakin näin aluksi maksimissaan neljän pelaajan välisiä moninpelisessioita. Pelaajista vain isännän tarvitsee omistaa ja ladata peli koneelleensa, minkä jälkeen tämä voi kutsua kaverit mukaan sessioon. Kavereille suoratoistetaan tällöin netin ylitse isännän näkymä pelistä, mihin he voivat vaikuttaa omilla ohjaimillaan ihan kuin he olisivat pelaamassa peliä samassa tilassa toistensa kanssa.

Ominaisuuteen pääsee käsiksi Steam Betaan osallistumalla. Steamia hallinnoivan Valven mukaan sen tarkoituksena on testivaiheessa hioa vielä muun muassa yhteyksien vakautta sekä yhteensopivuutta erilaisten laitteiden kanssa. Mitä tulee peleihin, pitäisi ominaisuuden tukea automaattisesti jo tuhansia nimikkeitä, joista vain löytyy jonkinlainen paikallisen moninpelaamisen mahdollisuus.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa