Steamin kävijäennätys paukkui taas – 26 miljoonan samanaikaisten käyttäjän raja murtui heittämällä

Vilinä käy edelleen, vaikka aiemmin tammikuussa huideltiin jo myös yli 25 miljoonassa.

7.2.2021 20:35

Steam yhtäaikaisten käyttäjien ennätys on laitettu uudemman kerran uusiksi taas näin alkuvuodesta. Palvelun dataa seuraavan SteamDB:n mukaan uudeksi huipuksi on päätynyt nyt sunnuntaina ainakin 26 401 443 käyttäjää, kun Steamin omat tilastot puhuvat jopa 26 401 586 käyttäjästä.   

Tämä on ensimmäinen kerta, kun määrä on kohonnut yli 26 miljoonan. Aiemmin tammikuun alussa mittari heilahti parhaimmillaan hieman reiluun 25,4 miljoonaan.

SteamDB:n tietojen mukaan sunnuntaina tehdyn ennätyksen aikaan Steamin käyttäjistä hieman reilut seitsemän mlijoonaa pelaajaa piti kyseisellä hetkellä jonkinlaista peliä päällä. Päivän huippupeli on Steamin omien tilastojen mukaan ollut parhaimmillaan lähes 1,12 miljoonaan samanaikaiseen käyttäjään yltänyt Counter-Strike: Glboal Offensive.

Viimeinen vuosi on ollut aktiivista aikaa Steamissa. Aiemmin tammikuussa palvelua ylläpitävä Valve ilmoitti, että vuoden 2020 aikana palvelu näki noin 62,6 miljoonaa aktiivista pelaajaa päivittäin. Normaalin kasvun ohella lukuun vaikuttiva Valven mukaan erityisesti tietenkin koronapandemia, joka ajoi ihmisiä viettämään aina vain enemmän aikaa Steamin ja sen pelitarjonnan parissa.

Lähde: SteamDB, Steam

Lisää luettavaa