StarCraft, Warcraft 3 ja Diablo 2 – Blizzard päivittää klassikoitaan nykykoneille

Blizzard haluaa nähtävästi varmistaa klassikkopeliensä toimivuuden myös nykyaikaisilla laitteistoilla.

5.11.2015 06:00

Blizzard Entertainmentin työpaikkailmoitus kertoo studion kaavailevan klassikkopeliensä päivittämistä nykykoneille.

Verkkosivuillaan julkaistussa työpaikkailmoituksessa Blizzard hakee ohjelmoinnin osaajaa päivittämään StarCraftin, Warcraft III:n ja Diablo II:n kaltaisia pelejä nykyaikaisille laitteistoille. Blizzardin mukaan käyttöjärjestelmien ja laitteistojen kehitys on tehnyt klassikoiden pelaamisesta hankalampaa niin vanhoille kuin uusillekin faneille. Ilmoituksessa studio kertoo aikovansa palauttaa pelit entiseen loistoonsa, mutta nähtävästi kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta uusintajulkaisusta.

Haettavan työntekijän vastuualueeksi mainitaan pelattavuuden tuominen etusijalle moderneilla käyttöjärjestelmillä. Hieman konkreettisempina vastuualueina mainitaan mm. ongelmien diagnosointi ja korjaaminen ja hakkeroinnin torjuminen moninpelin parantamiseksi.

Warcraft III, StarCraft ja Diablo 2 julkaistiin alun perin vuosituhannen vaihteen tienoilla. Pelejä tuetaan edelleen Blizzardin Battle.net-verkkoalustalla, mutta nähtävästi studio ei ole tyytyväinen pelien toimintaan niiden nykymuodossa. Aikataulua tai yksityiskohtia mahdollisille uudistuksille ei toistaiseksi ole paljastettu.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa