Star Citizenin tulevaisuudensuunnitelmat selvillä: 100 miljoonaa dollaria tähtäimessä

Joukkorahoitusjätti kurottelee tähtiin rahan kiilto silmissä. 70 miljoonan rajapyykki ylitettiin tällä viikolla, eikä studiolla ole aikomustakaan hidastaa.

24.1.2015 12:12

Avaruussimulaatiopeli Star Citizenin luoja Chris Roberts  tahtoo koetella joukkorahoituksen rajoja.

Roberts kertoi tällä viikolla BAFTA Masterclass -esitelmässään uskovansa pelin budjetin ylittävän sadan miljoonan dollarin rajapyykin ennen julkaisupäivää. Peli keräsi viimeisimmän miljoonansa vain kahdessa viikossa, joten turhaa toivoa Roberts tuskin elättelee. Virallisesti maailman suurin joukkorahoitusprojekti on nyt jo kahminut yhteensä yli 70 miljoonaa dollaria.

– Joukkorahoituksen ydin ei ole raha. Rahaa on tietenkin hyvä olla, koska sillä voimme tehdä asioita. Meille tärkeimpiä ovat kuitenkin ihmiset ja heidän muodostamansa yhteisö, joka saa jakaa tämän kokemuksen meidän kanssamme, Roberts tunnelmoi.

Samaan hengenvetoon Roberts valaisi hieman pelin tulevaisuutta. Star Citizenin sosiaaliset elementit ja räiskintämekaniikat siirtyvät betaan tänä keväänä, ja sen yksinpelikampanja tulee näkemään päivänvalon syksymmällä. Arena Commander -pelitila päivittyy myös tänä vuonna. Moninpeliuniversumin alfatestit puolestaan alkavat loppuvuodesta.

Pelistä odotetaan kokonaisuudessaan julkaisuvalmista vuoden 2016 puolella. 

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa