Sotilassimulaattori Arma Reforger paljastui ja yllätysjulkaistiin – Arma 4 myös kehitteillä

Uusi peli toimii väliaskeleena sarjalle, mutta lupaa runsaasti luovia säätömahdollisuuksia.

17.5.2022 19:23

Bohemia Interactive on paljastanut virallisesti sotilassimulaattori Arma Reforgerin.

Uusi peli ei ole suoranaisesti pitkäaikaisen räiskintäsarjan uusi pääosa, vaan eräänlainen väliaskel ennen varsinaista Arma 4:n saapumista. Luovaksi alustaksi kuvaillun Reforgerin onkin tarkoitus auttaa pelaajia tutustumaan ja antamaan palautetta Bohemian uudesta Enfusion-pelimoottorista niin pelaamisen kuin modaamisenkin näkökulmasta.

Pelattavan sisältönsä osalta Reforger lähettää pelaajat taistelemaan kylmän sodan asetelmassa Operation Flashpointista alkujaan tutulle Everonin saarelle, joka on rakennettu uusiksi Bohemian tuoreella teknologialla. Noin 52 neliökilometrin kokoinen alue tarjoilee jo sellaisenaan valmiit työkalut kattavaan verkkosotaan Conflict-tilassa, mutta yhtälailla pelaajat voivat luoda omia tapahtumiaan tehtäväeditorilla varustetussa Game Master -muodossa. Game Masterin muokkausominaisuuksista luvataan reaaliaikaisia, eli peliin tehtyjen muutoksien pitäisi näkyä taisteluareenoilla dynaamisesti pelaamisen aikana.

Aina vain syvemmälle pelikokemuksen muokkaamisen voi sukeltaa myös Workbench-työkaluilla, joiden on määrä tuoda pelaajien käsiin vastaavia kehitysmahdollisuuksia kuin mitä Bohemialla itsellään käytetään.

Jo tänään tiistaina Arma Reforger on varhaisjulkaistu ensimmäisten kiinnostuneiden koettavaksi sekä Steamissa että Xbox Seriesille noin 30 euron hintaan. Xbox Series -versio poikkeaa pc-versiosta siinä, ettei se tarjoa käytettäväksi pc-versiossa nähtäviä modaustyökaluja. Silti pc:lle tehtyjä modeja on määrä pystyä tuomaan myös konsolimaailmaan.

Suunnitelmissa Boheamia Interactivella on pitää Arma Reforgeria varhaisjulkaisuvaiheessa noin vuoden ajan. Kehityksen varrella Reforgerin olisi määrä saada korjausten ohella vielä muun muassa uusia aseita ja työkaluja.

Mitä tulee parhaillaan myös tekeillä olevaan Arma 4:ään, on sen tarkoitus olla saapuessaan täysin oma pelijulkaisunsa.

Lähde: Bohemia Interactive

Lisää luettavaa