Sony vahvistaa: Hideo Kojima kehittää PS4-yksinoikeuspeliä uudella studiollaan (päivitetty)

Sony vahvistaa huhutun yhteistyöprojektinsa Metal Gearin isän Hideo Kojiman kanssa.

16.12.2015 13:08

Oikaisu klo 11:54: Sony käyttää julkistuksessaan ilmaisua ”konsoliyksinoikeus”, mikä ei sulje mahdollista pc-julkaisua pois laskuista.

Päivitys kello 15:05: Sony on vahvistanut, että Kojiman uusi peli nähdään myös pc:llä, joskin vasta jonkin aikaa PlayStation 4 -version julkaisun jälkeen. Tiedossa myös on, että Sony toimii pelin julkaisijana ja tukee tarvittaessa myös sen kehitystä. Samalla Sonylla on ympäripyöreästi luvattu, että uusi peli tulee olemaan jotain ”täysin uutta”.

Alkuperäinen uutinen: Tuoreet huhut Metal Gearin luoneen Hideo Kojiman uusista tuulista on vahvistettu todeksi.

Sony Computer Entertainmentin viimeöinen videoviesti vahvistaa Kojiman kehittävän PlayStation 4:lle uutta yksinoikeuspeliä uuden studion voimin. Videolla Sonyn toimitusjohtaja Andrew House alustaa uutispommia henkilökohtaisesti ennen Kojiman itsensä astumista kuvaan.

– Täällä minun kanssani on tänään mies, joka on luonut merkittävän pelisarjan ja ollut mukana rakentamassa PlayStationin historiaa. Hän on yksi pelien historian luovimmista taitureista, House hehkuttaa.

Kojima itse esittelee mysteeriprojektinsa videolla nöyrään sävyyn. PlayStation 4 -tuotoksen parissa puuhailee Konamista irtautunut, tätä nykyä täysin itsenäinen Kojima Productions, mutta itse pelistä mies ei vielä suostu paljastamaan juuri mitään.

– Olen innoissani uudesta pelisarjasta, joka tarjoaa teille kaikille uudenlaisen ja innovatiivisen pelikokemuksen. Pysykää kuulolla, Kojima pyytää videolla.

Nahkansa luoneen Kojima Productionsin upouusilta verkkosivuilta voi lukaista tunteikkaan viestin, jonka myötä studio ottaa ensiaskeleensa matkallaan itsenäisyyteen. Sonyn videon puolestaan voi katsoa kokonaisuudessaan alta.

Lähde: Kojima Productions, VG247, Kotaku, Polygon

Lisää luettavaa