Sony puolustaa Vitan hintavia muistikortteja

PlayStation Vita tulee käyttämään omia muistikorttejaan. Sony kertoo näiden takaavan käyttäjilleen tasa-arvoisemman kokemuksen laitteella. Ratkaisu on käytössä myös turvallisuussyistä.

4.12.2011 10:33

Sony on lähtenyt puolustamaan PlayStation Vitan kohua herättänyttä muistikorttikäytäntöä. Elektroniikkajätti kertoo Vitassa käytettävien hintavien muistikorttien olevan väline laitteen turvallisuuden varmistamiseksi, minkä lisäksi ne takaisivat jokaiselle pelaajalle tasa-arvoisen kokemuksen laitteella.

Toisin kuin esimerkiksi 3DS, ei Vita sisällä tukea yleisille SD-muistikorteille, vaan hyödyntää omaa korttiformaattiaan. Yhdysvalloissa korteista pienin (4GB) kustantaa noin 30 dollaria, kun taas kallein 32GB-kortti ahmii rahaa kukkarosta noin 120 dollarin edestä.

Euroopan hinnoittelua ei ole vielä julkistettu.

Japanilaisen Famitsu-lehden testien mukaan muistikortin käyttö tulee olemaan käytännössä pakollista, sillä osa fyysisistäkään peleistä ei suostu käynnistymään ilman sellaista. Muistikortteja hyödynnetään niin pelien tallennusten, lisäsisällön kuin päivitystenkin säilöämiseen. Luonnollisesti myös ladattavat pelit päätyvät kyseiseen paikkaan. Hallitakseen muistikorttejaan tietokoneella, täytyy kuluttajan hyödyntää Sonyn erillistä ohjelmaa.

Muistikortti ei sisälly samaan pakettiin PlayStation Vitan kanssa, vaan se on ostettava erikseen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa