Piratismi on Sonyn mukaan PSP:n suurin ongelma. Sony Computer Entertainment American PR-mies Rob Dyer hehkuttaa PSP:n pelivalikoimaa, mutta myöntää samalla myyntilukujen olevan turhan alhaiset.

-Mielestäni PSP:lle ilmestyi erinomaisia pelejä viime vuonna. Suurin ongelma oli piratismi, emme ole pystyneet hidastamaan laittomien kopioiden jakamista.

-Kauppoihin ilmestyvät laadukkaat pelit eivät myy enää niin paljon kuin jokunen vuosi sitten. Piratismi on siis iso ongelma, jonka parissa työskentelemme ahkerasti, Dyer summaa.

Dyer lupaa suuria pelijulkaisuja PSP:lle myös tänä vuonna. Esimerkiksi hän nostaa Metal Gear Solid: Peace Walkerin, joka on täysin uusi MGS-sarjan peli Sonyn kannettavalle konsolille.

PSPgo-mallikin sai omansa Dyerilta. Miehen mukaan Sonyn uusi PSP-malli olisi voinut olla hyvä ratkaisu piratismiongelman ratkaisemiseksi, mutta turhan korkea hinta piti kuluttajat poissa laitteen luota.

PSP:n pelejä ei juurikaan ole näkynyt myyntilistoilla. Esimerkiksi PSP:n Gran Turismo ei julkaisukuukautenaan yltänyt NPD-listauksessa kymmenen myydyimmän pelin joukkoon.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa