Sonyn kerrotaan perustaneen uuden pelien säilytykseen erikoistuneen tiimin.

Tieto tiimin perustamisesta tuli julkisuuteen kehittäjä Garrett Fredleyn julkaistua päivityksen asian tiimoilta Twitter- ja LinkedIn-palveluissa. Fredley kertoo viestissään liittyneensä vastikään perustettuun tiimiin, jonka työ pyörii pelien säilytyksen ympärillä. Pelien säilytys viittaa yleisesti ottaen vanhojen pelien pitämiseen pelikelpoisena esimerkiksi emulaattorien avulla, ja Fredley kertoo sen olleen ensimmäinen intohimonsa ohjelmistokehityksen parissa.

Sony ei ole toistaiseksi vahvistanut, mitä uuden tiimin toimenkuvaan varsinaisesti liittyy. Yhtiö on kesällä tuomassa vanhoja pelejään uusien konsolien käyttäjille uudistetun PlayStation Plus -palvelun kautta, mihin uuden tiimin työn voisi liittyä. PS Plus Premium -tilaukseen sisältyy kirjasto ladattavia PlayStation-, PS2- ja PSP-pelejä sekä pilvestä suoratoistettuja PS3-pelejä, joiden määrää Sony voisi pyrkiä kasvattamaan uuden tiimin avulla.

Fredley on työskennellyt aikaisemmin pelien säilytyksen parissa EA:lla, jossa hän kehitti työkaluja esimerkiksi vanhojen FIFA-pelisarjan osien varalle. Hän myös piti aiheesta vuonna 2019 Game Developers Conferencessa esitelmän, joka on katsottavissa alla.

Lähde: SomeCronzaGuy@Twitter

Lisää luettavaa