Sony laittoi PlayStation 5 -raudan uusiksi kaikessa hiljaisuudessa

Uudistettu PlayStation 5 on kevyempi ja energiatehokkaampi.

8.9.2022 06:01

Sony on laittanut PlayStation 5:n sisustan uusiksi kaikessa hiljaisuudessa.

Viime kuun lopussa Australian markkinoille ensimmäisenä putkahtaneen CFI-1200 -mallin raportoitiin olevan aiempaa kevyempi. Tuore purkuvideo osoittaa kuitenkin PS5:n saaneen samalla merkittäviä sisäisiä uudistuksia.

Teknologiaan erikoistunut tubettaja Austin Evans on saanut uuden konsolimallin käsiinsä ja purkanut sen samalla osiksi. Evansin purkuvideon mukaan Sony on laittanut konsolin rautaa reilusti uusiksi. Vaihtoon ovat lähteneet niin konsolin emolevy kuin jäähdytysjärjestelmäkin. Evansin mukaan rauta on itse asiassa vielä kevyempää kuin erot konsolien painossa antaisivat ymmärtää, mutta Sony on lisännyt konsolin muovirakenteisiin lisää tukimateriaalia, mikä kompensoi painoeroa. 

Kevyemmän painon ohella Evans kertoo uuden PS5-mallin olevan aiempaa energiaystävällisempi. Testeissä uusi konsolimalli kulutti energiaa 201 watin teholla. Viimevuotinen CFI-1100 mallin kohdalla vastaava lukema oli 229 wattia ja julkaisukonsolin tapauksessa 218 wattia. Evansin mukaan uusi konsolimalli onkin kokonaisuutena edeltäjiään parempi laite.

Lähde: Austin Evans

Lisää luettavaa