Sony julkisti uuden PlayStation Vita -mallin – joukko japanilaispelejä myös ilmi

Uusi Vita-malli on matkalla Japaniin. Sony julkisti laitteen maanantaina Japanissa järjestämässään lehdistötilaisuudessa.

9.9.2013 20:05

Sony on aikeissa julkaista Japanissa uuden mallin PlayStation Vita -käsikonsolistaan.

Tuore PCH-2000-malli on noin 20 prosenttia ohuempi ja 15 prosenttia kevyempi kuin aikaisemmat Vitat. Näytön osalta laite tarjoaa käyttöön viiden tuuman LCD-ruudun, kun taas akultaan laite kestää keskimäärin tunnin pidempään kuin edeltävät mallit.

Uuden Vitan mukaan pakataan myös yhden gigatavun kokoinen sisäinen muistikortti.

Julkaisunsa uusi Vita näkee Japanissa lokakuun 10. päivä 18 980 jenin (n. 140€) hintaisena tuotteena. Sony ei ole ainakaan vielä suostunut vahvistamaan, josko laite saadaan länteen.

Uusi Vita-malli julkistettiin osana Sonyn tänään Japanissa pitämää lehdistötilaisuutta. Samaisessa tilaisuudessa Sony julkisti laitteistojen osalta myös Vita TV:n ja vahvisti PlayStation 4:n saapuvan maahan helmikuun 22. päivä.

Myös pelijulkistuksia nähtiin. Segan osalta Vitalle on saapumassa Japaniin ensi vuonna Star Ocean -sarjasta tutun Tri-Acen kehittämä Phantasy Star Nova -seikkailu, kun taas Grasshopper Manufacture työstää parhaillaan PlayStation 4 -toimintapeliä Lily Bergamo, josta kiusoiteltiinkin jo aiemmin tänä vuonna.

Pelitalo Kadokawa valmistelee puolestaan niin PlayStation 4:lle, 3:lle kuin Vitallekin roolipeliä nimeltä Natural Doctrine. Vitan toimintapeli Soul Sacrifice on lisäksi saamassa päivitetyn Delta-version Japanissa ensi vuoden puolella.

Vahvistuipa viimein myös uuden Yakuza-pelin alustat. Sega on tuomassa Ryū ga Gotoku Ishinin Japanissa PlayStation 4:lle ja 3:lle helmikuun 22. päivä.

Korjaus: Ryū ga Gotoku Ishin on varmuudella matkalla PlayStation 3:lle ja 4:lle, mutta ei ilmeisesti aivan sellaisenaan Vitalle. Taskukonsolia varten olemassa on kuitenkin jonkinlaisia ominaisuuksia, jota liittynevät sen Remote Play -ominaisuuteen. Uutista muokattu tiedon mukaisesti.

Lähde: Eurogamer, Polygon, Joystiq

Lisää luettavaa