Sony ikuisuusprojektistaan: ”The Last Guardianin on pakko ilmestyä”

The Last Guardiania ei pysäytä enää mikään, lupaa Sony-pomo Shuhei Yoshida.

29.6.2015 08:09

Sonyn jo kuusi vuotta sitten julkistettua The Last Guardian -ikuisuusprojektia ei pysäytä enää mikään.

GamesIndustry.biz -sivustolle antamassaan haastattelussa Sony Worldwide Studiosin johtaja Shuhei Yoshida vannoo, ettei tämänvuotisilla E3-messuilla jälleen pöydälle nostettu peli jää jälleen unholaan.

– Pelin on pakko ilmestyä. Meillä on hurjasti paineita. Kehitystiimilläkin on paineita, mutta se on vain hyväksi, Yoshida kertoo haastattelussa.

Yoshida myöntää artikkelissa The Last Guardianin tulevaisuuden olleen vaakalaudalla useamman kerran. Alun perin PlayStation 3:lle kehitetyn pelin suorituskyky oli edellisellä sukupolvella kaukana toivotusta ja kehitystiimi tarpoi tervassa, joten E3:ssa tänä vuonna julkistettu siirtymä PlayStation 4:lle oli lähes puhtaasti pakon sanelema.

– PlayStation 3:n ainutlaatuiselle arkkitehtuurille suunnitellun pelin kääntäminen uudelle alustalle vei kauan – jouduimme käytännössä rakentamaan kaiken uudelleen. Mutta jos olisimme pitäytyneet PS3:ssa, olisimme joutuneet tekemään kompromisseja pelin hahmojen lukumäärän ja maailman koon suhteen, Yoshida listaa.

Miehen mukaan fanien ja lehdistön into on kuitenkin pitänyt kehitysprosessin pyörät liikkeessä myös vaikeina aikoina.

– Tunsin vahvasti, että tämä peli täytyy tehdä, ja pääsimme niin lähelle jo aiemmin. Tunnemme ohjaaja Uedan vision, ja tahdomme viedä sen loppuun asti, Yoshida summaa.

The Last Guardianin on viimein määrä ilmestyä PlayStation 4:lle vuonna 2016.

Lähde: GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa