Sony Online -pomo pommiuhkauksen kohteeksi PSN-ongelmien alla

Sony on joutunut kohtaamaan eriskummallisen sunnuntain. Ensin PlayStation Network näytti joutuneen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, minkä jälkeen Sony-pomo joutui pommiuhkauksen kohteeksi.

25.8.2014 14:19

Useat pelaajista ovat saattaneet sunnuntaista alkaen kokea ongelmia PlayStation Networkin kanssa. Pitkin päivää käyttäjät ovat raportoineet muun muassa kirjautumisongelmista, joista Sony itse kertoo olevansa parhaillaan myös tietoinen.

Epäilyksenä on ollut, että ongelmia on aiheuttanut Sonyyn kohdistettu palvelunestohyökkäys. Tapahtuman takana väittää olevan itseään Lizard Squadiksi kutsuva hakkeriryhmä, joka on ilmaissut olevansa tyytymätön tapaan, jolla Sony käyttää PlayStation Networkista saamiaan tuottoja.

Sonyn mukaan hyökkäys ei ole aiheuttanut uhkaa pelaajien yksityistiedoille.

Pelisivusto Shacknewsin mukaan myös Blizzard, Path of Exilesta tuttu Grinding Gear Games ja League of Legends -kehittäjä Riot joutuivat nekin aiemmin viikonloppuna mahdollisen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi.

Tapahtumasarja ei ole kuitenkaan jäänyt vielä tähän. Hyökkäyksestä vastuun ottanut ryhmä lähetti Suomen aikaan sunnuntai-iltana Twitterissä American Airlinesille ilmoituksen, jonka mukaan Sony Online Entertainmentia johtavan John Smedleyn sunnuntainen lento saattaisi olla pommiuhan alla. Reaktiona uhkaukseen American Airlines käänsi Dallasista San Diegoon matkalla olleen Smedleyn lennon laskeutumaan poikkeuksellisesti Phoenixiin turvallisuussyihin vedoten.

Sony on kertonut pelilehti Game Informerille, että FBI käsittelee parhaillaan pommiuhkatapausta.

Päivitys kello 2.50: Nyt myös Xbox Liven kirjautumisten kanssa on raportoitu olleen ongelmia. Lizard Squad vihjaa olevansa myös sen takana.

Päivitys kello 13.10: Sonyn mukaan PlayStation Networkin pitäisi rullata jälleen normaalisti. Yhtiö on varmistanut, että haittaa nimenomaan aiheutti palvelunestohyökkäys. Hyökkäyksen myötä Sony on siirtänyt maanantaille suunniteltua PlayStation Networkin huoltoa myöhemmälle ajankohdalle.

Myös Xbox Liven pitäisi olla parempaan päin.

Lähde: Polygon, Shacknews, Game Informer, PlayStation Blog

Lisää luettavaa