Sony esti huijareiden suosiman Cronus Zenin toiminnan PlayStation 5:llä

Cronus Zen mahdollisti muiden epävirallisten ohjainten käyttämisen konsolilla.

28.1.2024 15:30

Sony on estänyt Cronus Zen -laitteiston toiminnan PlayStation 5:n uusimmassa järjestelmäpäivityksessä.

Cronus Zen on lisävaruste, joka on mahdollistanut virallisesti tukemattomien ohjainten käyttämisen konsolin kanssa. Lisäksi laite on mahdollistanut erilaisten skriptien suorittamisen ohjainsyötteen muokkaamiseksi, mitä on hyödynnetty huijaamisessa esimerkiksi verkkoräiskintäpeleissä. Skriptien avulla pelaajat ovat voineet vaikkapa korjata automaattisesti tähtäystä rekyylin vaikutuksen poistamiseksi peleissä, minkä vuoksi laitteen käyttö on jo aikaisemmin estetty esimerkiksi Call of Dutyn Ricochet-huijauksenestojärjestelmässä.

Nyt myös Sony on puuttunut Cronus Zenin toimintaan. PlayStation 5:n tällä viikolla jaellun uusimman järjestelmäpäivityksen myötä Cronus Zen ei ole enää käytettävissä PS5-konsolilla, vaan yhteys katkeaa heti laitteen liittämisen jälkeen.

Cronus Zenin valmistaja kertoo työstävänsä ratkaisua laitteen käyttöön liittyvään ongelmaan. Yhtiö ei kuitenkaan anna lupauksia korjausaikataulusta vaan ratkaisun voivan kestää pitkäänkin. Siihen saakka Cronus Zenin käyttäijä kehotetaan välttämään päivityksen asentamista konsolilleen laitteen käytön jatkamiseksi.

Lähde: Cronus

Lisää luettavaa