Sony ei ole hylkäämässä suuria tarinapelejä, lupaa PlayStation-pomo

Sony Interactive Entertainmentin puheenjohtaja lupaa, että Sony ei lopeta tarinavetoisten pelien tekemistä.

7.6.2019 14:03

Pelialalla usein spekuloidaan, kuinka Fortniten ja Apex Legendsin kaltaisten, jatkuvasti pelattavaksi tarkoitettujen pelien menestys saisi pelistudiot hylkäämään tarinapelit. Näin ei tapahdu Sonylla, vannoo Sony Interactive Entertainmentin puheenjohtaja Jim Ryan.

– Tarinavetoiset pelimme eivät ole koskaan menestyneet paremmin kuin nyt. Kyseessä ei todellakaan ole lajityyppi, jonka aiomme hylätä.

Ryanin puheet eivät ole tuulesta temmattuja. Esimerkiksi God of Warin myynnit ylittivät toukokuussa 10 miljoonan myydyn kopion rajan ja peli on saanut lukuisia palkintoja. God of Warin lisäksi viimeaikaisia menestystarinoita ovat esimerkiksi Spider-Man ja Horizon Zero Dawn.

Suosio on huomattu Sonylla ja tarinapelit tavanomaisesti ovatkin yksi yrityksen myyntivalteista kilpailussa muita konsoleita vastaan. Ryan kuitenkin myöntää, että jatkuvaa sisältöä tarjoavat pelit saavat koko ajan lisää suosiota ja niiden vaikutus pelialan kokonaiskasvuun on merkittävä.

– Jos näitä pelejä tehdään, ne täytyy tehdä hyvin. Tällaiset pelit rakentuvat vähitellen, eikä niitä voi saada täydelliseksi heti suoraan julkaisuun. Niitä täytyy kehittää koko ajan, mikä ei todellakaan ole helppoa, Ryan kommentoi jatkuvasti pelattavista peleistä.

Sonyn seuraavat isommat yksinoikeuspelit ovat Hideo Kojiman marraskuussa ilmestyvä Death Stranding ja Naughty Dogin The Last of Us: Part II, jonka huhutaan olevan tuotannon loppumetreillä. Sonya ei nähdä E3-messuilla, joten tarkempia julkaisutietoja saatetaan joutua vielä odottamaan.

Lähteet: Screen Rant, Sony, GameSpot

Lisää luettavaa