Maailmanlaajuinen sirupula jatkuu vuoteen 2024 asti, Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger varoittaa.

Gelsinger arvioi vielä viime vuoden loppupuolella sirujen saatavuuden parantuvan vuoden 2023 aikana. Nyt Gelsinger kuitenkin kertoo CNBC-kanavalle tarkistaneensa arviotaan synkempään suuntaan. Hänen mukaansa sirujen valmistamiseen tarvittavia laitteistoja ei ole saatavilla odotetusti, minkä vuoksi sirujen tuotanto ei yllä kysynnän tasolle vielä ensi vuonna.

Intelin kilpailija AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su oli aikaisemmin Gelsingeriä optimisempi sirutilanteen parantumisen suhteen. Su arvioi viime lokakuussa sirujen saatavuuden parantuvan jo vuoden 2022 loppupuolella uusien tuotantolaitosten ansiosta. Tällä hetkellä on kuitenkin epäselvää, vaikuttavatko Gelsingerin mainitsemat tuotantolaitteisiin liittyvät saatavuusongelmat myös AMD:n tuotantoon.

Monien muiden elektronisten laitteiden tavoin sirupula on koetellut myös konsolimarkkinoita. Niin Microsoftin, Sonyn kuin Nintendonkin konsolien valmistusmäärät ovat jääneet odotetuista tuotantoketjun ongelmien vuoksi. Viimeisimpänä Nintendon kerrottiin laskeneen Switch-konsolin myyntiennustetta tälle vuodelle 20 miljoonaan kappaleeseen sirupulan sekä muiden logistiikkaongelmien vuoksi.

Lähde: CNBC

Lisää luettavaa