Seuraava Doom esiteltiin ensimmäistä kertaa – tulossa pc:lle ja uusille konsoleille

Uusin Doom-peli esiteltiin luvatusti Teksasissa QuakeCon-tapahtumassa varsin mielenkiintoisen pelidemon voimin.

18.7.2014 15:39

Bethesda ja id Software ovat esitelleet seuraavaa Doom-peliä ensimmäistä kertaa. Näyte tulevasta saatiin parhaillaan Teksasissa käynnissä olevassa QuakeCon-tapahtumassa lyhyellä demolla, josta ei ikävä kyllä ole virallista videokuvaa saatu verkkoon.

Esittely on vahvistanut, että uusin Doom tullaan tuntemaan yksinomaan vain nimellä Doom. Se hyödyntää id Softwaren uutta id Tech 6 -pelimoottoria ja on raporttien mukaan matkalla pc:n ohella Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. QuakeConissa näytillä ollut demo pyöri raporttien mukaan pc:llä ja hyödynsi näin ollen sekä 1080p-resoluutiota että myös 60 ruudun sekuntivauhtia vilistävää ruudunpäivitystä.

Tapahtumiltaan seuraava Doom sijoittuu ainakin osin Marsiin. Nähdyllä pelidemolla pelaajaa vastaan asetettiin joukko mitä erilaisempia demoneita, joita kaadettiin muun muassa ylisuuren haulikon, plasmakiväärin ja tietysti moottorisahan kanssa. Juurikin lähitaistelua kerrotaan myös piisanneen pelaajan pystyttyä muun muassa lyömään vihollista päällään ja repimään demoneita kappaleiksi. Toiminta oli myös ilmeisen nopeaa, missä apua tarjosi muun muassa tuplahypyt ja terveys, joka ei palaudu itsestään ainakaan suoraan.

Uudella Doomilla ei ole vielä julkaisuajankohtaa. Tiedossa ei vielä myöskään ole, millainen on pelin moninpeli, johon Wolfenstein: The New Orderin ennakkotilaajat todennäköisesti pääsevät vielä lähitulevaisuudessa käsiksi beetamuodossa. Mielenkiintoisinta nyt toistaiseksi tosin lieneekin, että uudesta Doom-pelistä on viimein oikeasti näytetty edes jotain muutakin kuin vain teaser-traileri.

Ohessa muuten Doomin E3:ssa paljastettu teaser-traileri, jos sen aikoinaan missasit.

Lähde: Rock Paper Shotgun, Polygon, PC Gamer (Twitter), Eurogamer

Lisää luettavaa