Seuraava Zelda-peli sai virallisen nimensä – tältä näyttää Linkin suuri avoimen pelimaailman seikkailu

Uusi The Legend of Zelda kantaa lisänimeä Breath of the Wild. Samalla pelistä on näytetty runsaasti uutta pelikuvaa.

14.6.2016 21:10

Nintendo on antanut virallisen nimen seuraavalle suuren mittakaavan The Legend of Zelda -pelilleen. Ensi vuonna niin Wii U:lle kuin Nintendon uudelle NX-konsolille saapuva peli tunnetaan jatkossa The Legend of Zelda: Breath of the Wildina.

Nimi paljastettiin pelin uudella trailerilla, joka esittelee lukuisia aktiviteetteja, joita uusi avoimeen ja saumattomaan pelimaailmaan sijoitettu seikkailu tarjoaa. Luvassa on esimerkiksi metsästystä, kalliokiipeilyä, kokkailua, hevosten kesytystä ja puiden hakkaamista, minkä lisäksi Link pääsee taistelemaan tällä kertaa myös erilaisia aseita, kuten miekkoja, keihäitä ja kirveitä, käyttäen

Fysiikka vaikuttaisi näyttelevän nyt myös suurta osaa pelissä, kuten myös aina vain vapaampi ympäristöjen kanssa vuorovaikuttaminen. Trailerilla nähdään Linkin vierittävän esimerkiksi raskaita objekteja vihollisten päälle.

Tarkoitusta Nintendon on esitellä peliä tarkemmin nyt tiistaina osana E3-messujen yhteydessä järjestettävää Treehouse-verkkotapahtumaansa. Sitä voi seurata suorana esimerkiksi tästä.

Päivitys kello 20:40: Nintendon Treehouse-esitykset ovat paljastaneet joukon uusia yksityiskohtia pelistä.

Breath of the Wildissa elinvoima ei esimerkiksi palaudu enää ympäristöstä löytyviä sydämiä keräämällä, vaan ruokaa, kuten omenoita, popsimalla. Matkallaan Link löytää jatkuvasti myös uusia varusteita aina housuista erilaisiin aseisiin, jotka voivat eri tavoin parantaa Linkin kestävyyttä ja hyökkäyskykyjä monien roolipelien malliin. Ainakin osa Linkin aseista voi myös rikkoutua käytössä.

Hieman Far Cryn malliin Link pystyy nyt myös tähystelemään vihollisia etäältä ja merkitä näiden sijainnit muistiinsa. Samalla Link pystyy tarkastelemaan ennalta vihollisten jopa voimakkuuksia.

Mitä tulee ääninäyttelyyn, näyttää se olevan pelissä varsin vähissä. Link itse ei jälleen kerran tunnu puhuvan sanaakaan ja jopa tätä pelin alussa avustava vanha matkalainen puhuu hänkin pelkän tekstin muodossa. Toistaiseksi ainut pelissä kuultu puhe on ollut siis lähinnä aivan pelin alussa Linkia ohjastava naisääni.

Lisää luettavaa